Adsense-top

Скандал! Хиляди българи обявени за длъжници без да са такива!

Огромен скандал е на път да взриви държавата. Хиляди българи са обявени за длъжници без да подозират и въпреки, че не дължат данъци
Скандалът набира сила най-вече по линия на големите областни градове, където хиляди собственици на автомобили са обявени, че дължат данък МПС за 2017 г. От къде идва проблемът и как хората стават длъжници без да знаят? През последните няколко години хиляди граждани променят постоянния си адрес най-вече по икономически причини.
Когато промяната засяга две различни области собствениците на моторни превозни средства са длъжни в 14 дневен срок да променят регистрацията им съгласно чл.14, ал.4 от Наредба № |-45 на МВР, след което да подадат декларация в общината по новия постоянен адрес, където започват впоследствие да си плащат данъците. Независимо, че хиляди граждани са спазили закона и са си платили данъците, общините по стария им постоянен адрес не са ги снели от отчет и продължават да им начисляват дължимите данъци, че даже и лихви върху тях.
Хората разбират за тези задължения, чак когато получат честитка от ЧСИ или когато им запорират заплатата.
Ситуацията е изключително неприятна и даже обидна, защото изрядните граждани са поставени в условия да доказват, че не дължат нищо. Много от гражданите попаднали в тази ситуация вече са наели адвокати , за да съдят държавата и общините
за нанесените им вреди.
Адвокати също заявяват, че трябва да се съди както държавата така и общината, която ви е превърнала в длъжник без да сте такъв. Основанието е неспазването на чл.142 от закона за движение по пътищата, според който информацията за регистрираните превозни средства се предава по служебен път.
Към днешна дата никой не знае дали функционира и регистъра по същия член. Потърпевшите обаче набъбват като бройка всеки ден и техния брой ще продължи да нараства докато общините и държавата не си свършат работата! 

BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...