Adsense-top

Учебникът по История е успялата Истанбулска конвенция...

 
Учебникът по история е успялата Истанбулска конвенция.
В този дух бе изказването на депутата от БСП Иво Христов, след парламентарно питане до министъра на образованието, във връзка с абсурдните текстове в учебника по история за 10 клас.
Припомняме, в него периодът на социализма е описан във възможно най-черни краски, нищо добро няма случило се, и дори е по-лош от турското робство.
Проф.Христов разкритикува министерството и заяви, че при писане на подобни учебници не може да се ползва само едно мнение, а трябва да се обсъди с цялата академична общност.
"Вие промивате мозъците на поколението. Искате да го научите на лъжи така да промените бъдещето. Същото се опитва да прави и Истанбулската конвенция. Социализмът има много слабости, но и огромни успехи. Не може така да се лъже за него. Вредите на децата..."- категоричен бе Христов.
В последните дни, в отговор на манипулативния учебник, а и на пропагандата по националните медии срещу социализма, се появиха еретични мнения. Бивш надзирател в Белене обяви, че там 99% са били криминални престъпници и почти не е имало политически затворници. Това бе потвърдено от бивш затворник - крадец и рецидивист, който каза: "Всички си бяхме престъпници там. От бандити направиха борци с комунизма..."
Очевидно неолибералната лъжа е доста напреднала, и войната с Истанбулската конвенция идва малко късно за вече написаните учебници... Но по-добре късно, отколкото никога...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...