Adsense-top

САЩ закриват АЕЦ "Козлодуй", наложиха санкции на руския доставчик на гориво и части...

Общо 42 руски физически и юридически лица бяха включени в нов списък със санкции, оповестен от американското финансово министерство, предаде Voice of America. Причината – всички лица са замесени в анексирането на Крим от Русия. 
Сред новите имена прави впечатление това на "Силови машини". Компанията е много известна в България – тя е доставчик на оборудване за АЕЦ "Козлодуй", доставчик е и на две парни турбини за АЕЦ "Белене", доставяла е оборудване за ТЕЦ_овете от комплекса "Марица изток" и е участник в модернизирането на 7 и 8 блок на ТЕЦ "София" – с ново котелно оборудване. 
Срокът за въвеждане в експлоатация на модернизираните блокове в ТЕЦ-а е третото тримесечие на 2018 година и третото тримесечие на 2019 година...
Включването в списъка със санкции на САЩ означава, че посочените лица и компании не могат да правят бизнес на американска територия и всякакви техни активи на американска територия се замразяват. Сред по-известните нови лица, влизащи в списъка, са зам.-енергийният министър на Руската федерация Андрей Черезов, който е и в черния списък със санкции на ЕС, главният директор на "Технопромекспорт" Сергей Топор-Гилк, като самата компания, която произвежда енергийно оборудване, също влиза в списъка, както и 12 дъщерни компании на "Сургутнефтгаз".
Санкциите формално не засягат България, но реално това се случва. Всяка държава, която прави бизнес с въпросните компании също влиза в санкциите. Т.е. ако България си достави гориво или техника от Русия, ще попадне под американски санкции.
Доколкото това е немислимо за настоящия ни продажен елит, който служи на Запада, очевидно ще жертваме АЕЦ "Козлодуй"...

Източник: Актуално

1 коментар:

  1. Ако е вярно, то лошо пише на България! Големият брат е нашия най-голям душманин. Продажниците си заслужиха проклятието на хората.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...