Adsense-top

Ще строи Велика енерГЕПИйна стена

Така се изходи днес на Фейсбук стената си второто нищо в правителството. Същото, което наскоро построи “Великата китайска стена” на границата ни с Турция. Вече се досещате кое е то.
А сега познайте, колко “български журналисти” си направиха труда да проверят и след това да разобличат лъжата на алчното нищо? Аз го направих, като си извадих последния Годишен финансов отчет на въпросното предприятие (за 2016-та г.).
Нищото НЕ прави разлика между ОБОРОТ и ПЕЧАЛБА, нито пък между числата 500 000 000 (петстотин милиона = половин милиард) и 70 – 80 000 000 (седемдесет – осемдесет милиона). А причината да не прави тази разлика е заслепяването от перспективата да отхапе тлъст залък от оборота над половин милиард, на година.
Същото нищо беше намекнал за предстоящата заявка още ДВА ДНИ по-рано и аз подготвих съответната информация, но по разни причини са въздържах веднага да я споделя. Но явно така е трябвало, защото никога не е късно.
След завършването на Великата енерГЕПИйна стена по нея ще има същите дупки, каквито същото остави по границата с Турция.

Автор: Георги Котев, (текста е със съкращения, пълния вариант може да прочетете в bultimes.com ) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...