Adsense-top

Борисов мисли дали да не свика избори след края на европредседателството. Това начин за замитане на конфликти ли е?

Бойко Борисов мисли дали да не свика избори след края на европредседателството. Това е станало ясно на среща на премиера с ръководител на правителствена институция, който останал стресиран от онова, което чул. Означава ли това сериозно намерение за свикване на избори наесен, или получените заплахи от коалиционните партньори за бойкот на коалицията по различни теми като Истанбулската конвенция, която патриотите настояват да бъде оттеглена, временно са разсърдили министър – председателя?
Разбира се, още вкарването на министър в кабинета с ресор единствено и само Европредседателството, оценено добре от Ангела Меркел през уикенда, а то свършва на 1 юли 2018 г., беше знак към публиката и коалиционните партньори за определен хоризонт на това правителство. И то въпреки посочването на хора, които де факто са си от ГЕРБ за министри с мандата на патриотите. 
Не помагат и вътрешните конфликти в управлението, най-видимият от които е неприязънта между вицепремиера Валери Симеонов и подчинената му ресорно, но незачитаща го Николина Ангелкова – министър на туризма. Заради нейното постоянно заставане между лидерите на ГЕРБ и НФСБ се стигна до нечуваната в никое правителство досега реплика на вицето, че не ще да вижда премиера. 
Под килима остават заметени конфликти в много министерства, където министри и заместник-министри не си говорят, не могат да се гледат и кроят интриги едни срещу други, понеже едните са ГЕРБ, а другите са реални патриоти. Ние знаем доста по темата. 
Не са тайна резервите на европейските партньори на Борисов към нашите националисти, а това със страшна сила ще си проличи в сряда на 24 януари, когато в Европарламента екоминистърът – де юре от квотата на ВМРО, Нено Димов ще бъде разкъсан от Зелените и не само от тях.

Източник: 19min.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...