Adsense-top

Общества дето горяха вещици и слагаха девствени пояси ще ни учат на уважение към жените...

Не знам давате ли си сметка до какъв абсурд сме стигнали съвременното общество, водени единствено от критерия, че който има пари е прав.
Те парите менят собственика си, та става още по-абсурдно. Прези 30 години България имаше повече пари от Гърция или Турция. След 30 може отново да е така. Преди 70 години Норвегия е била мизерна държави. След четвърт век може отново да е така.
Но въпреки това, днес ние приемаме Западна Европа като права, и като модел, само защото ТЕКУЩО е по-богата.
Но това е абсурд. Мъдростта не се мери в пари. Тя се мери в мозък, мислене, традиции, изпитания на времето.
Към настоящия момент, заради текущата финансова ситуация, излиза че държави дето доскоро горяха вещици на кладата, сега ни учат на уважение към жените!
Знаете ли кога свършва преследването на вещиците?
През 18 век. Малко преди Френската революция. Само преди 230 години тези хора - западняците, горяха вещици! Та по това време, дори поробени под турците, при нас такива идиотии не е имало! Турците не са горели вещици!
При това - да припомним - за "вещици" са обявявани най-будните жени, които се опитвали да мислят, да четат, да имат мнение.
Ами "девствените пояси"? Та те се ползваха дори в началото на 20 век! Знаете ли какво унижение и мъчение за жената е това "изобретение"...
Ами търговията с роби? До средата на 19 век! Само допреди 160 години!
При нас робство вече няма още по времето на Кубрат - бащата на Аспарух!
Но нека погледнем и реформите.
В Русия крепостното право е отменено... преди робството в САЩ. При това става мирно. С указ на царя. В САЩ се води война, за това... да се запази робството. Някакви хора воюват, за да има робство!
Знаете ли, че евгениката, която бе погубена, заради Хитлер, всъщност е имала много поддръжници в... САЩ. Президентът Рузвелт, който е воювал с Хитлер, е бил евгеник. Т.е. поддръжник на теорията за селекция на размножаването, и за качествени и некачествени хора...
И да не забравяме - в Западна Европа НАРОДИТЕ сътрудничеха на Хитлер срещу евреите. Считаха за ПРАВИЛНО да ги предават. Ние тук считахме това за неправилно и ги спасихме.
Е, помислете, разумно ли е сега да им слушаме "препоръките", само защото текущо и конюнктурно са по-богати? Парите правят ли разума?
И Хитлер не беше ли по-богат, когато ни поиска евреите?
Французите не бяха ли по-богати, когато горяха вещиците...

Добри Божилов
26-01-2017

10 коментара:

 1. german_tiger от блог.бг

  РУСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ОТРЕКОХА БОГ... следователно?

  Вашия народ сътридничи на Сталин след войната, ще рече...

  Дядо ми е съден от Народния ви бугарски съд, прадядо ми е убит без съд и присъда от бугарските ви кому онанисти, името на германската ми рода е сменено от Gottlieb на Боголюбови, а името на майка ми като бебе също.

  Разбира се, че съм против конвенцията в частта за социалната роля на пола, но от трети пол не се притеснявайте - вие всички сте педераси след 5 века турска е.бан

  Да Ви питам царя ви ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ Е ГЕРМАНЕЦ "руския"?

  Наясно ли сте, че Лермонтов е от шотландски род наемници, а Пушкин е 1/4 швед, 1/4 охавон и след това руснак, а че е писал гениалните си стихове за германска принцеса (не я бъркайте с А.П.Керн)?

  Известно ли Ви е, че санкт петербург е строен от италиайнски и германски "инженери", а кулите на КРЕМЛИН/ТАТАРСКА ДУМА след поредния им палеж са дело на холандски и германски псециалисти?

  Сещате ли се, че всичко което днес позлвате - ТЕЛЕФОН, ГСМ, АВТОМОБИЛ, САМОЛЕТ, ТЕЛЕВИЗОР/на Арденн не казака, ВЛАК, ИНТЕРНЕТ Е ДЕЛО НА ЛОШ ЗАПАДНЯК?

  Понятно ли Ви е, че електричеството е дело на лош западняк, а компютъра преди Атанасов и БЕРИ е два пти дело на германеца КОНРАД ЦУЗЕ?

  Знаете ли, че Атанасов е продукт на американски пари, американско образование и дори не е знаел български, а ако беше тук във вашата червена българия щеше ли да постигне същото?

  МОСКВИЧ НЕ Е МЕРЦЕДЕС, макар първия да е краден опел от руснаците

  ЗАЗКАТА НЕ Е БМВ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Всъшност, какво искаш да кажеш....Не знам Гугъл преводач ли ползваш, но полвината написано не ти се разбира
   ...

   Изтриване
  2. Предполагам от дядо си , си наследел ника german_tiger . Германофили винаги е имало в България и заради тях плащахме репарации в две войни. По настояване на англосънксонските и френски победители във войните беше направен Народен съд, в който както разбирам е отишъл и дядо Ви . Не знам какво е било общото му с Германия. Но както сега съдиш русофилите в момента , в условията на следвоенните времена подобно е било отношението и към германофилите. Сори нали разбираш че каквото повикало, такова се обадило. Относно превъзходството на "ЗАПАДА" това не е истина в голямата си част. Точно еврейски са повечето от достиженията които сочите. Ако бахте чели молко повече щяхте да знаете. А вашият дядо с германофилите са ги избивали нали?

   Изтриване
 2. german_tiger още

  ВАШЕТО НЕВЕЖЕСТВО Е ИРЕЛЕВАНТНО ЗА ИСТОРИЯТА

  1. ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ

  Така наричат Европа – западна Европа разбира се, защото нея мразят без значение дали тя е още централна, южна, северна итн.
  Тези български боклуци се хилят (точно това е думата) когато мигранти посегнали на германски жени в Кьолн обявявайки европейците за гейове, за „ошибани” народи.

  Кой е шибан - европееца в Кьолн или БЪЛГАРИНА 5 ВЕКА МАНАФЛЪК
  Кой е шибан – европееца на фестивал в Берлин или българина в Раднево, в Катуница, а къде беше ербапбугарина, когато едно нещастно българско момиче циганин кла в Борисовата градина, къде беше българския юнак, когато утрепаха професора в Захарна фабрика?

  Имало муслим кмет в Лондон и това за българския боклук било смях – смешно ли е бугарино-червей, с ДПС в твоя парламент 26 години нон-стоп?
  Весело ли е бугарино с власт по места турска по Делиормана в Добруджа или в Кърджаали, в източни Родопи и помашки Гоце-Делчевския край?

  Кой е по-гей бугарино – онзи европеец насилен 50 години от мигрант на запад или ти 5 века клан-недоклан?
  Ти русофилино бугарски, който си мислиш, че НАТО нейде бил бит (где ли), къде беше ти и твоите руски богатири, когато им режеха главите в Чечня, нали сте големи мъже?

  КЛАНЕТО И .БАНЕТО БЪЛГАРИНО НЕ СА ПОВОД ЗА ГАВРА И ПОДИГРАВКА, А ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ТРАГЕДИЯ И СЪЧУВСТВИЕ!

  2. КОЙ Е ПЪРВИ

  Българския боклук винаги е първи – негова е първата буква, първа е българската държава, първите гащи и те са бугарски...

  Първата държава след Рим запазила държавността и името си до днес е Франция на германските франки – Франкската държава и империя с поставен фундамент 481-486г., докато дунавска България е положена като основа 680-681г.
  Кой е първи бугарино: 481г. с франките или 681г. с прото- или прабългарите?

  Първото изворово споменаване на българи в Европа е 3 век след Христа.
  Изворово германците започват 400 г. преди Новата ера при Пифеус гърка рейдирал на север, макар с несъхранен до днес извор. Археологически германи в Европа има 2000-1200 г. преди Христа, ще рече ГЕРМАНИТЕ СА ПРЕДИ БЪЛГАРИТЕ В ЕВРОПА НАД 2000 г. няма грешка в цифрата!
  Кой е първи бълхарино? Кой?!
  Рим, Елада и значението им за Европа и света? Кой и в какво българино е номер едно, две, десет, сто?!

  ТАКА ПО ДЕТСКИ БЪЛГАРИНО НИКОЙ НЕ РЕДИ И НЕ КЛАСИРА!
  преди всички е сан марино впрочем

  ОтговорИзтриване
 3. german_tiger пак и пак

  3. ХАН/КАН ТЕРВЕЛ

  Хан или кан – спора сред баш(на акънъ български език) българите е голям. Хан или кан е фундаментален спор, макар на мен да ми е през... и все тая защото и двете се „родеят” и сочат какво... във всеки случай не е Kahn – една от германските думи за лодка...

  Наистина велик мъж, лидер и владетел и действително възспрял арабите – факт.
  В „същото” време на запад обаче майордома на франките Карл Мартел „Чука” разбива арабите при Поатие!
  Двете победи вероятно спасяват Европа, но... НО!

  Византия според тази логика спасява Европа поне 8 пъти – това българските боклуци не признават и дори не отварят уста и то тази Византия, която докато се бие с араб и селджук в мала Азия търпи удари в тила, в гърба именно от българи (за което те НЕ трябва да бъдат винени – борба, държави, история - нормално винаги е интереса).

  Кой българино спасява Европа – ти веднъж с Тревелий (след чиято победа арабската обсада все пак продължава няколко месеца, да – след българската ти победа също – не знаеше ли това българ?!) или Византия спасила според твоята логика Европа пъти повече?
  Кой българче спасява Европа – онзи в юга на Франция и запада Мартел или ти на Балканите се пишеш за спасител на западна (забележете на западна) Европа?

  ЗАПАДА Е ПРИЗНАЛ ТВОЯ СВЕТИ ТРЕВЕЛИЙ С ПРАВО, А ЗАЩО ТИ НЕ СИ ПРИЗНАЛ КАРЛ МАРТЕЛ? Защо ти българино твърдиш, че някой ти е длъжен на запад, но ти не белиш дума за онзи другия, които все пак запада е признал?
  ИСКАШ ПРИЗНАНИЕ ЗА СВОЕТО БЪЛГАРИНО И ВСЕ ПАК ГО ИМАШ, ТИ ДА ПРИЗНАЕШ ЧУЖДИЯ НЕ ЩЕШ – МАЛЪК СИ БЪЛГАРИНО, ДОСТОЕН ИЛИ НЕДОСТОЕН – САМ СИ СЪДИ!

  4. НИКОПОЛИС И ВИЕНА

  Булгарбашкъ героя „крещи”, че Евроап пет пари не давала за него и не помогнала на „неговата” България срещу турците?! Аз не знам българина да е помагал некому там „у запада” та да ще помощ?! ОООБАЧЕ ЗАПАДА СЕ Е ПРОБВАЛ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ – ФАКТ! В кръстоносен поход поредния Сигизмунд се бие и стига до Никопол, където в битката при никополис както се пише в бол западни книги, кръстоносците са разбити във финалната фаза на сражението, лсед което самия император според „митове и легенди” бяга и минавайки през Унгария става баща на бъдещия Ян Хуняди чрез приютилата го бъдеща майка, но да оставим кралското потекло на Ян (който разбира се, също е българин както претендират българи-боклуци).

  Има ли кръстов поход срещу турците от западна Европа – има
  Ако беше победил този поход щеше ли да има България пак – почти сигурно да, губи ли този поход при Никопол на хълма от еничарите – губи
  Прави ли „нещо” Европа срещу турците – да!
  Правиш ли ти българино нещо за онази западна Европа – не!

  Знаеш за онази Виена българино, „тази” втората турска обсада от 1683 г., когато турците са бити при Каленберг и никога повече не застрашават запада сериозно. Победа извоювана НЕ от поляците крилати на Ян Собиески, а на първо място от германците изтребили в траншеите еничарите (ЗА ТОВА В КРАЯ НА ПОСТИНГА БОНУС). За тази втора обасада на Виена знаеш българино (може би повечето четящи все пак знаят), но едва ли знаят, че в нея на страна и в полза на турците се бият български контингенти и тук не иде реч за еничарите, не за тях! Разбира се, българите са принудени васално да се бият за султана и в случая за везира при Виена в 1683 г. Това НЕ може да се вмени въобще за българска вина, но питам българино, ако ти беше австриец с твоята българска днешна логика (не би могъл, но все пак) как днес щеше да пишеш и лаеш за онези „гадните от запад” дошли с турчака да те поробят – защо българино не го напишеш за себе си, защо не бъдеш докрай българин – по български към себе си?!

  НА НАГЛИЯ БЪЛГАРИН ВИНАГИ НЯКОЙ ДРУГ И ЧУЖД МУ Е ВИНОВЕН, ВИНАГИ НЯКОЙ ЕВРОПЕЕЦ И НА ЗАПАД МУ Е ДЛЪЖЕН.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Извинявам се много , ама ти какъв го играеш...Като гледам - попрочел си туй - онуй, ама май ти си НАГЛИЯ БЪЛГАРИН. Ако си българин е жалко...Затова сме на това положение, защото има много такива като теб които все оплюват.Аман от чуждопоклонници.Стой си там, където си и престани да мрънкаш. Всяка държава има възходи и падения, но няма срамно, и всичко просто трябва да се помни.
   Казвам се Валентина Иванова и съм горда, че съм българка.Нито съм червена , нито зелена ....просто българка

   Изтриване
 4. Защо се сравнява какво са правили преди 50-100-200 години ?
  Прави са хората и трябва да ги слушаме.
  Жените трябва да се уважават. А и мъжете също
  Автора на статията защо отклонява погледа от проблема ???

  ОтговорИзтриване
 5. Абе шибан германецо като толкова много знаеш защо бабати Меркел пусна ислямските терористи в Германия да ви ебът публично жените

  ОтговорИзтриване
 6. Като гледам,колко добре пишеш на български,си мисля,че тая .бана,както ти я наричаш държава ти е дала добро образование.И какво прави дядо ти немец в България,при условие,че не я обича?Имаше някаква поговорка,че когато ние сме имали писменност,немския крал говорил на коня си на латински.
  Всяка държава си има възходи и падения,и ние определено имаме с какво да се гордеем.
  А ти,след като не уважаваш държавата,която те е научила на четмо и писмо,касво правиш тук?С какво право се месиш и унижаваш моята дъпжава..нашата държава?
  Я по-добре пиши в немските сайтове,опитай да влееш валко разум там,целким спрете Да осиновявате емигранти.Щото,когато България е била .бана,в много от случаите е заради твоите цивилизовани държави,но страдат само бъргарите.А заради гейската политика на твоята държава страда цяла Европа.По-образно казано- е ..бана цяла Еврапа.А сега куш от българските сайтове,щом ние не све достоен народ за теб.

  ОтговорИзтриване
 7. Усещам доста емоция в коментарите. И мога да кажа следното по текста горе.
  Един организъм поставен под стрес се развива и промена за да преодолее стреса.
  Историята се пише от победителите, затова и в нея, няма да намерите истината, а само удобната някому.
  Колкото до подигравките, те са ни долна черта, но в случаите, когато си безсилен да промениш нещо по начина, по който смяташ за добре, защо да не му се посмееш ☺.
  Най-важното, от което трябва да изхожда човека всеки път е, че сам по себе си всеки е нищожество. Ние лежим на "нечии" писания за величие и безсмъртие и това ни радва, колко жалко и наивно, в четвърти клас и аз така бях.
  Всичко добро вам.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...