Adsense-top

Да си оближете пръстите! Ето с каква храна ще глезим елита на Европа, а обикновения българин ще преглъща!

Шестте месеца на българското европредседателство са шанс да ни забележат както на политическата, така и на европейската кулинарна сцена. Първи с разнообразието на българската кухня ще се запознаят еврокомисарите, които на 11 януари пристигат в страната ни, предава Нова телевизия. 
Панирани люти чушки с пълнеж от саламурено сирене, традиционна българска скара, погача – това са малка част от менюто, подбрано за политическия елит на Европа. Целта е съчетанието на вкусовете и визията да отговаря на идеята за семпло и вкусно. Това е принципът, от който 24 години се ръководи в кухнята Андрей Стоилов - председател на Българската асоциация на професионалните готвачи. 
Той е капитан на националния отбор, който на всеки четири години щурмува световния кулинарен Олимп. Както спортните, така и кулинарната олимпиада се провежда в различни дисциплини. В една от тях – категория „Ресторант”, осем отбора приготвят тристепенно меню в продължение на шест часа, като порциите са за 120 души. За няколко поредни участия представянето на българите е повече от задоволително – три бронзови медала.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...