Adsense-top

Бойко и Цецо от Брюксел: Приемаме конвенцията, няма мърдане, "началството" е непреклонно...

 
Натискът от Европейския съюз върху България да ратифицира скандалната Истанбулска конвенция, въвеждаща странното понятие „социален пол“, продължава все по-настъпателно.
Тази сутрин депутати от парламентарната група на ГЕРБ са получили SMS-и от премиера и лидер на партията Бойко Борисов и от партийния му заместник Цветан Цветанов с директива документът на всяка цена да бъде подкрепен в Народното събрание, научи Епицентър.бг.
„Няма мърдане! Конвенцията спешно трябва да се приеме“, е посланието на премиера и на председателя на парламентарната група на партията към народните избраници. Въпреки негативните настроения в обществото, въпреки крайно отрицателните реакции на всички вероизповедания в България и настояването им Конвенцията да не се ратифицира, въпреки невнесените съпровождащи закони към нея, тази седмица документът трябва да бъде одобрен от парламентарните комисии, а следващата да се гласува ратификацията в пленарна зала! Това е била категоричната воля на министър-председателя на България.
Очаквано директивата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов е предизвикала брожение в ПГ на ГЕРБ, тъй като в огромната си част депутатите са категорично против Истанбулската конвенция. Те са против въвеждането на „социалния пол“ за сметка на биологичните „мъж“ и „жена“ и са изпаднали в недоумение от поведението на ръководството на партията.
Ако документът бъде приет, управляващата партия рискува да попадне в комбина с ДПС и Воля, тъй като срещу „социалния пол“ твърдо са БСП и партиите от „Обединени патриоти“.
Решението на Централния съвет на ДПС от понеделник е 25-те депутати на Движението също да гласуват „под строй“ за Конвенцията. В партията дори не са приели доводите на богослова Йордан Цонев поне да изрази личната си позиция в залата.
Веселин Марешки също обяви, че групата му ще подкрепи конвенцията. Поне към този момент.
Председателят на Комисията по външни въпроси към Народното събрание Джема Грозданова обясни пред Епицентър.бг, че парламентарната група на ГЕРБ има решение да подкрепи Истанбулската конвенция. „Документът е подписан от наш министър (от правосъдния Екатерина Захариева в кабинета „Борисов 2“ – б.р.) преди една година и 8 месеца и е крайно време време тя да бъде ратифицирана“, заяви Грозданова. Като пропуск тя обясни липсата на разяснителна кампания и пояснения, които са довели до неоснователни притеснения в обществото.
Народната представителка обясни, че днес конвенцията ще бъде разгледана и по всяка вероятност одобрена от Комисиите по правни въпроси и по външна политика, а в четвъртък предстои да бъде обсъдена във водещата – тази по вероизповеданията и правата на човека. „Съгласно правилника на Народното събрание 24 часа след приемането на даден законопроект или нормативен акт, той може да бъде гласуван в пленарна зала“, поясни председателката на вънщната комисия в 44-ото НС.
Джема Грозданова бе категорична, че тя не е получавала SMS от лидера на ГЕРБ и заместника му.
„Дебатите по Истанбулската конвенция предстоят. Те са свързани и със създаването на институции, които да помагат на жертвите на насилие“, обясни народната представителка.
Грозданова добави, че в момента единствено няколко фондации на доброволни начала оказват грижи и съдействие на жертви на насилие или на домашно насилие.

Източник: Епицентър.бг

1 коментар:

 1. ОБРЪЩЕНИЕ! ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ДА ПОДКРЕПЯТ САЙТА „АФЕРА“ НА ПОСОЧЕНАТА БАНКОВА СМЕТКА! „АФЕРА“ Е ОСТРОВ НА НЕЗАВИСИМОТО СЛОВО, НЕПОДВЛАСТЕН НА МАФИЯТА, ПРЕВЗЕЛА НЕ САМО ДЪРЖАВАТА, НО И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!
  ВЕСЕЛИНА ТОМОВА ОБРЪЩЕНИЕ

  След серия от съдебни дела срещу собственика на сайта „АФЕРА“, варненските съдии осъдиха журналиста Веселина Томова. Несправедливата присъда е тежък финансов удар по един от флагманите на свободното слово и цели не само да запуши устата на едно от най-ярките пера в българската журналистика, но и да сплаши новинарската гилдия.

  В морето от лъжи, корупция и криминал, сайта „АФЕРА“ е остров на независимото слово, неподвластен на политическата мафия и олигархията, превзели не само държавната и общинската власт, но и съдебната система.

  В последните години „АФЕРА“ публикува журналистически разкрития, документално уличаващи властта в грандиозна корупция и връзки с организираната престъпност. Уличените отвърнаха със съдебни дела, но не успяха да прекършат както Веселина Томова, така и сайта и „АФЕРА“ да продължава, въпреки тежките удари, в битката и срещу мафията. За съжаление във Варна правото капитулира пред силата и Темида осъди истината.

  Днес повече от всякога милиони угнетени българи се нуждаят от примери на гражданска доблест, от неподкупни журналисти, от свободни медии.

  И ако се възхищаваме от румънския народ, който не прощава на продажните си политици и хиляди румънци спонтанно окупират площадите, това се дължи и на свободните им медии. В България свободните медии и независимите журналисти са все по-малко, защото властта ги мачка, а олигархията ги купува.

  Призоваваме всички, за които свободното слово е свещена ценност, да подкрепят „Афера“, като преведат пари на тази банкова сметка:

  Райфайзенбанк BIC: RZBBBGSF

  IBAN: BG93RZBB91551007338645

  ЛЪКИ АФЕРА ЕООД

  Необходимата сума е 10 000 лева.

  Не се ли притечем на помощ, частни съдебни изпълнители вече посягат към жилището на Веселина Томова.

  23 януари 2018 г.

  Игнат Раденков проф. Боян Дуранкев

  Велизар Енчев Александър Каракачанов

  проф. Петко Ганчев подп. Николай Марков

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...