Adsense-top

В София започват да мият улиците, за да стане по-чист въздухът

 
Започва миене на улиците в София, като това ще става в дните, в които няма опасност от заледяване заради ниски температури. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във "Фейсбук". Тя уточнява, че това е една от краткосрочните мерки за справяне с проблема с мръсния въздух в града.
Фандъкова допълва, че в последните дни основните булеварди в града се метат постоянно. Днес например се метат ул. "Ботевградско шосе" и бул. "Черни връх". Тя подчертава, че основните усилия на общината били насочени към ограничаването на горенето на отпадъчни материали като гуми, отработено масло, пластмаси, едрогабаритни отпадъци, текстил и др.
"Столична община няма правомощия да извършва проверки вътре в домовете на гражданите за използваното гориво за отопление, но по наше искане Министерството на околната среда и водите стартира процедурата по въвеждане на стандарти за твърдото гориво. Целта ни е на пазара да не бъдат допускани дърва и въглища с високи нива на пепел и сяра, които са основни замърсители в зимните месеци", пише още Фандъкова.

СЕГА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...