Adsense-top

Злорадство ли е това? Хампарцумян твърди: Българите трябва да благодарят на ЕС, че децата им берат портокали в Испания, а не в Коми!

Левон Хампарцумян за пореден път потресе с нечуваната си безочливост и безпардонност. Банкерът цъфна в ефира на Нова телевизия, за да говори по темата за парите, заплатите и безработицата. Той обсъди очакванията към новия кабинет, но направи и едно изказване леко встрани от темата, което се отличи от всичко останало с изключителната си наглост. Хампарцумян най- безцеремонно изцепи, че българите трябва да сме благодарни на Европейския съюз, защото нашите деца не трябва да берат портокали в Коми, а берат портокали в Испания.
Ето и скандалните думи на банкера:
„Всяка сутрин трябва да благодарим на Господ, че сме членове на ЕС. За това възрастните хора трябва да са благодарни, че внуците им ходят да берат портокали в Испания, а не в Коми. Трябва да станем в А отбора на ЕС, сега сме в С отбора. Предприемчивост е да усвоиш нов занаят, не да създаваш фирми. Ние все още не дофинансираме образователната система. Ако построим един автомобилен завод, няма да има кой да работи в него. Милион и половина българи са функционално са неграмотни. Това означава, че познават буквите, но не знаят какво …“.
Нека си припомним някои любопитни факти за самия Левон Хапмарцумян, за да си отговори всеки защо висшистите ни масово отиват да берат портокали в Испания или да работят по фабриките на Западна Европа, а такива като него, вече 20 години гонят всеки кадърен българин да странства в чужбина.В правителството на Иван Костов е зам.- министър на икономиката и шеф на Агенцията по приватизация. Той отговаря за скандалното отдаване на концесия на златните залежи на България на канадската корпорация „Дънши прешъс метълс“, от която държавата ни получава нищо. След като италиаската банка „Уникредито“ купува българската „Булбанк“ (бившата държавна външнотърговска банка), Левон Хампарцумян става неин директор, което налага прокарването на специален закон.

Източник: skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...