Adsense-top

Председателят на ЕС Херман Ван Ромпой: ПОНЯТИЯТА „НАРОД“ И „РОДИНА“ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЕЧЕНИ ОТ КОРЕН!

ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа, е изказването на председателя на Европейския съвет – Херман Ван Ромпой.
Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като „народ“ и „родина“, трябва да отидат на бунището на историята.
Херман Ван Ромпой
Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така „старомодната“ родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде „универсален дом за всички“.
Всички, борещи се за запазване на националните идентичности в Европе бяха обвинени в популизъм от Ван Ромпой.
„Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върнете времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време“ обяви Ромпой.
Другото безумие, предложено от фанатизирания глобалист Ромпой бе да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.
Той обеща съвсем скоро в Европа да се осъществят „кардинални промени“, които изцяло да променят облика й.
Съдейки от цялото фанатично слово на председателя на Европейския съвет, описващо безумна утопия, можем да предположим, че така мечтаните от него „кардинални промени“ се изразяват в унищожаването на европейските народи.
Същевременно обаче, Ромпой изрази и силната си тревога от набиращия все по-голяма сила национализъм в Европа, който се явява контрапункт и реална алтернатива на глобалистичната утопия. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

1 коментар:

  1. И този педал взе да дава акъл.Да сече своята родина

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...