Adsense-top

Наглите: ГЕРБ пробутват конвенцията през Конституционния съд, после гей-браковете и многополовите стават непоклатими...

Парламентарната група на ГЕРБ е взела решение да сезира Конституционния съд за Истанбулската конвенция, обяви председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов.
Той посочи, че съгласно Закона за Конституционния съд (чл. 12., ал. 1, т. 4 от) КС се произнася „по съответствието на сключените от Република България международни договори с Конституцията преди ратификацията им, както и за съответствието на законите с общопризнатите норми на международното право и с международните договори, по които България е страна“.
Според Кирилов КС ще се произнесе дали текстове от конвенцията противоречат на чл. 46, ал. 1 от конституцията: „Бракът е доброволен съюз между мъж и жена“. По думите му по този начин ще се бъде отговорено на съмненията, че конвенцията допуска еднополови бракове.
Реално обаче ще се случи точно обратното. Европейският съд се интересува само от Конвенцията, а не от местните тълкувания на Конституционния съд. Сега като съдът ни я пусне и каже "не се узаконява третият пол", конвенцията ще влезе в сила. А след това Европейският съд ще я приложи дословно и ще признае "третия пол".
Зад маската на защита на Конституцията, ГЕРБ по същество бламират самата Конституция. Доста нагъл замисъл.
В КС мнозинството е от съдии, назначени от ГЕРБ в парламента, или от Росен Плевнелиев. Вчера те взеха абсурдно решение, че Делян Добрев незаконно е останал депутат, но може да продължи да си стои...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...