Adsense-top

"Робите" в Коми ходеха доброволно, взимаха тройни заплати и спасиха българската гора, повече от всички зелени грантаджии...

ЗА РОБИЯТА И ПРОСТОТИЯТА! Наскоро мернах някакъв тъпанар, който злъчно пишеше из интернет каква робия българска е била в Коми!
Първо не е робия, щото нашите доброволно отиваха там и получаваха три пъти повече от руснаците. Това едно на ръка.
Но този кретен трябва да знае, че благодарение на Коми ние спасихме нашите планини от сеч! Но той явно е с полиран мозък и нали е ставало по време на социализма, дай да му забием ножа! Ето ви един пример и от Габрово, – някога се казваше етнографски комплекс – Етъра.
Благодарение на създателя – бай Лазар Донков, Тодор Живков склони и забрани сечта в гората над комплекса. „Реката ще пресъхне и цялата магия на музея отива на кино, другарю Живков“, убеждавал го разпалено бай Лазар. Този нов тип музей ще предизвика революция в музейното дело не само у нас, но и в чужбина, казал Тато, когато за първи път видял невероятната експозиция на 1 октомври 1966 година.
Неговата благословия тикнала работата с по-бързи крачки, признава Лазар Донков. Така беше тогава – каже ли добра дума за нещо Първия, пречки след това няма, защото никой няма кураж да му скърши хатъра.

Стефан Северин, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...