Adsense-top

Цветанов: Президентът ни въвлича в постоянни конфликти, завижда на Борисов

Президентът Румен Радев иска да ни въвлича в постоянни конфликти. Основателна ли е критиката, че разбираш от медиите, че премиерът кани президент от друга държава. Завистта или обидата не е присъща на президентската институция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Президентът трябва да поощрява всяка инициатива на  премиера, допълни той.
Радев иска да се поддържа противопоставянето на българския парламент,  участва в допълнителното рушене на авторитета, за да  се чувства по консенсунсен, значим и забележим, каза още той.
Радев не е назначил премиера Борисов и министрите. Премиерът Бойко Борисов е функция на изборите през март и формираното мнозинство и коалицията с Обединени патриоти. Така Цветанов защитаваше като Матросов своя патрон и лидер.
Той коментира и темата с Истанбулската конвенция, като прехвърли всичките проблеми за нея в двора на БСП и опозицията и заобиколи факта, че и коалиционните им партньори се обявиха против нея.
Зам.-председателят на ГЕРБ извади папка с доказателства, че БСП последователно е подкрепяла Истанбулската конвенция и че нейни членове са поставяли нееднократно въпроса за приемането й, включително Корнелия Нинова. Дори е подготвяна подписка в парламента за ускоряване на приемането на документа.
Конвенцията тръгна в комисии, но бе оттеглена от ГЕРБ заради напрежението, което създаде в обществото. "Оттеглихме я, защото трябва да направим необходимото, за да информираме обществеността. Защото не сме предполагали, че една партия, която е системна, и се бори срещу насилието срещу жените и децата, ще бъде против", коментира острия отпор от страна на БСП Цветанов. 
Основната тема, които провокираха обществото е за избора на социалния пол. Тази тема сме я затворили през 2016 в българския парламент в закона за равенството на половете. Това, което касае образованието, че децата ще се обучават и трябва да бъдат разбивани стереотипите, това е прието още през 2006 г. в закон, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.
ЕС се присъединява към Истанбулската конвенция. Всички държави-членки я подписват и следва ратификация. 18 страни са я приели вече, предстои това да се направи и в другите страни, каза Цветанов. 
Ние замисляме ли се какво причиняваме на 1 милион жени, които са жертви на домашно насилие, попита Цветанов.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...