Adsense-top

Прокуратурата се самосезира за колите с газови уредби

Прокуратурата се самосезира след медийни публикации за занижен контрол при ползване на превозни средства с газови инсталации.
Съмненията са, че не се спазват нормативноустановени изисквания при първоначалната проверка или при извършване на периодичен преглед на автомобилите с такива уредби.
Информацията за неспазване на законните изисквания за отчетност и контрол налага предприемане на повсеместни мерки в спешен порядък предвид значителния брой ползвани автомобили с газови уредби на територията на цялата страна, посочват от държавното обвинение.
Върховната административна прокуратура (ВАП) посочва още, че правомощията за контрол са възложени на органите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", а налагането на санкции е в правомощията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Във връзка с това от ВАП са ангажирали министъра на транспорта, който да предприеме мерки за спазване нормативните изисквания в Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. и Наредба № Н-3 от 18.02.2013 г.
Прокуратурата трябва да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия до 19 февруари.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...