Adsense-top

"Фейсбук" яко подкрепи крипто-валутите - като им обяви война...

 
"Фейсбук" ще забрани рекламирането на криптовалути и бинарни опции, съобщи пресслужбата на социалната мрежа на своя сайт.
"Въвеждаме нова политика, която забранява рекламирането на финансови продукти и услуги, свързани с подвеждащи или измамни технологии, като например двоични опции и криптовалута", се казва в съобщението.
"Фейсбук" също така иска от потребителите да съобщават за публикации, които нарушават новите правила, съобщава БГНЕС.
С подобна политика, социалната мрежа по същество се опитва да насърчи крипто-валутите. Нищо не става така бързо атрактивно и желано, като забраненото. Така коментира ситуацията Добри Божилов - създателят на първата българска крипто-валута "Левкойн".
Той добави и, че Фейсбук в момента все повече заприличва на властта, на държавата, на нещо, от което зависят много неща. Възприета така, като силен на деня, мрежата започва да поражда обратни ефекти на тези, които цели, с част от политиките си. Това се отнася не само до крипто-валутите, но и до филтри, регулации и блокирания на неудобни мнения. Милиони хора вече приемат Фейсбук като цензор в служба на правителствата и корпорациите.
Сега тази атака срещу крипто-валутите ще разочарова милиони хора, които се занимават с това и изкарват нелоши пари.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...