Adsense-top

„Библиотекарят“ Цветлин Йовчев: Има раздвижване на подземния свят, службите са неадекватни

За ефективността на МВР не трябва да съдим по престъпленията, което се извършват. Много трудно мога да коментирам за убийството на Петър Христов. Има натрупвания на престъпления. Вероятно се случва нещо в подземния свят. Въздържам се да коментирам за Петър Христов. Нямаме достатъчно информация. Това каза бившият шеф на МВР и представител на т. нар. „Библиотекари“ Цветлин Йовчев.
Има раздвижване в подземния свят. То  може да се дължи на промяна в сфери на влияние или във властта, която контролира и управлява процесите в подземния свят. Това е професионално извършено убийство. Това може да коства изключително скъпо. Не мога да видя лице, което да има този профил. Не съм наясно колко струва едно убийство. Скъпо е. Не е току-така да посегнеш на такъв човек, която се е занимавал и с политическа дейност. Възможно е да има добро развитие.
Малко вероятно е това да е дело на „Килърите“ и „Наглите“. Не познавам Петър Христов. Нямам представа за този човек. Не е моя тема да вдигам хипотези за убийствата. Не мога да кажа дали МВР си е свършило работата. Комуникацията на МВР с обществото не беше на нужното ниво. Това доведе до съмнения в обществото. По-добре да не се дава информация. Първоначално се изнесоха факти, които по-късно се опровергаха. Трябва в много къси срокове да има резултат по убийството на Петър Христов и данъчния Иво Стаменов, каза той.
Сега даваме 100 млн. лв. за МВР.  А догодина? Но системите трябва да се реформират. Системата на защита на националната сигурност следва един остарял модел. Технологията им на работа беше адекватна към края на 90-те години. Реформата на службите изисква политически ресурс, който не е по силите на една политическа партия. Цветлин Йовчев се въздържа да даде оценка на колегата си Валентин Радев.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...