Adsense-top

Реформи по ГЕРБ: Махат една декларация в НАП, въвеждат я в НСИ... :)

Шумно прокламираните облекчения за бизнеса с новите данъчни промени са на път да се превърнат във фарс, точко като всичко, до което ГЕРБ се докосват.
В този смисъл и "облекчението" фирмите без дейност да не подават "нулеви" декларация.
Действително, това е така, не се подават такива в НАП. То ако бяха останали там, заедно с друго недомислие - всичко да се подава само по електронен път, без право на избор, щеше да се стигне до абсурда да трябва да вадиш електронен подпис, само за да подаваш нулева декларация... :)
Но това се размина.
Само че... декларацията остана.
Оказва се, че сега вместо в НАП, трябва да се подава в Националния статистически институт. Т.е. икономията на административно време е нулева.
На всичкото отгоре, за неработещите фирми е съкратен срокът за подаване на "нулева декларация" в Агенцията по вписванията. Той вече е до 31 март. Т.е. фактически положението е влошено. Мнозина може да не разберат, и да закъснеят. Глоба - 2000 лв. За неработеща фирма!
Ако се объркахте от всички тия декларации, уведомления и глоби, за фирми, които фактически не съществуват, та ако се объркахте, идете на Калотина от сръбска страна и прочетете табелата на входа...
Пише "България..."

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...