Adsense-top

Жельо Бойчев: БСП се изправя срещу разделянето на България на феодални владения

„С вота на недоверие отговаряме на сериозно обществено очакване- над 80% от българското общество определя корупцията като един от основните проблеми в страната. Трябва да си дадем сметка, че тя засяга всеки един български гражданин". Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев пред БНТ.
Той заяви, че левицата не вижда никакви действия на кабинета за реална битка с корупцията. Бойчев бе категоричен, че БСП се изправя срещу опита България да бъде разделена на феодални владения, в които, ако не си близък до властта, не можеш да се реализираш.
„Този модел си купува политическа подкрепа на изборите и това е фундамента на политиката на ГЕРБ", заяви още народният представител.
„С конкретни примери ще покажем модела на управление в страната, защото за 10 месеца от управлението на кабинета „Борисов 3", са раздадени около 10 млрд. лв. от обществени поръчки. В много от тях се констатира предварително предизвестен победител и поръчки, концентриращи огромен финансов ресурс в определени компании", каза още Жельо Бойчев.
Той даде пример с ремонта на НДК, който по думите му, е емблематичен пример за модела на ГЕРБ в харченето на средства.
"Видя се ,че тези поръчки са опорочени и никой не разбра как са изхарчени 45 млн.лв", заяви социалистът.
„В Истанбулската конвенция има текстове, които са двусмислени и това не позволява на БСП да я подкрепи. Големият въпрос е, защо тя бе представена пред обществото без никакъв дебат", добави още Жельо Бойчев.
Той бе категоричен, че е нужен преглед на въздействието на конвенцията върху българското законодателство. Бойчев заяви, че борбата с насилието над жени и за тяхното равноправие е една от големите теми на социалистическото движение.
„С приемането на конвенцията, българската държава ще започне въвеждането на модели, които се разминават с ценностите и традициите на българското общество", предупреди Жельо Бойчев.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...