Adsense-top

Бизнесмен: Няма заплати по 700 лв., пари има, хора няма, който е беден, си е виновен сам...

Заплати от 700-800 лева не съществуват. Аз не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни.
Това заяви пред "България он ер" бизнесменът Ивайло Пенчев, който е един от българските предприемачи, показани в клипове на успели хора от посолството на САЩ у нас. 47-годишният мъж е собственик на най-голямата компания в света за производство на стени за катерене.
По думите му, дори чистачките в неговите фирми получавали повече от тази сума.
"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма и достатъчно предприемачи в България, които да създават успешни предприятия. Трябва да се създават условия и постепенност ще има по-високи заплати, но това вече се случва", допълни бизнесменът.
Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо и има много малко умения - "то той не заслужава и 510 лв".
"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", категоричен бе Пенчев.
Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.
"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави, като например Франция. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.
ГН

1 коментар:

  1. Тоя..... бизнесмен... незнам в коя държава живее, луд ли е! Или си говори с оная работа!!!!!!! По-добре да замълчи!!!! Това направо е възмутително изказване!!!! Не може да обвинява българите в цялост, има мълрзеливи, но повечето от нашия народ се бори със зъби и нокти да съществува и някакъв измислен биз..... на който не сме и чували името да дава такива мнения , малко по-кротко......

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...