Adsense-top

Пенсионери си докарват 50-200 лв. към пенсиите с "копане" на криптовалути на домашния компютър...

Неочакван нов източник на доходи за изтерзания пенсионер се появи в последните месеци. От съвсем неочаквано място, което привидно се отнася до по-младото поколение. Криптовалутите. В момента няколко хиляди пенсионери, които прекарват доста време от деня си в Интернет, си докарват между 50 и 200 лв. към пенсията с "копаене". 
Това се случи доста изненадващо и за хората, които го започнаха, като тяхната цел е била съвсем друга. Става дума за новата крипто-валута "Левкойн", която доста бързо взе да се търгува и достигна до цена от 3-4 лв. за "койн" на моменти. Това е направо космическо ниво за валута на няма и 2 месеца. Обикновено толкова млади валути или не се търгуват, или струват центове.
Тази цена, съчетана с все още сравнително лесното "копаене", създаде нишата за пенсионерите. Средно мощен домашен компютър при настоящата сложност на копаене, може да изкопае 0,5-0,75 левкойна за 1 ден. Срещу това се хаби ток, но в случая говорим за компютър, който и без това е пуснат и съответния човек си обикаля из Интернет и Фейсбук. Докато той си сърфира, отзад компютърът си "копае", без да го усеща.
При тази цена, която по принцип не е най-високата достигана на пазара, това прави около 2,50 лв. на ден. За много хора това може да изглежда и смешно, но за пенсионерите 70 лв. месечно са добра добавка към пенсията.
По-слаб компютър може да "изкопае" около 40-50 лв. месечно, а ако човекът има по-мощна машина, може да направи до 2-3 койна на ден. Т.е. 9 лв. на ден или 270 лв. месечно.
Всички тези цифри са много далеч от "професионалните копачи", които са впрегнали "видеокарти" и "ригове" и някои правят и 50-100 койна на ден. Но повечето от тях не продават добитото, а го пазят с инвестиционна цел. Т.е. очакват и по-високи цени от 3 лв. на бройка в бъдеще.
Вероятно същото очакват и купувачите. Именно от тях идват парите, които днес радват възрастните хора. Въпреки, че основателят на валутата Добри Божилов публично е призовал все още да не се купува и продава, защото валутата е в експериментална фаза, общността си има свое мнение. И има хора, които не искат да се занимават с "копаене", а просто да купят определен брой "койни" с очакване за бъдещо нарастване на цената. Именно те осигуряват парите на пенсионерите.
Към момента, всъщност е доста трудно да се купят "койни", особено ако е по-голямо количество. Хората считат, че те ще поскъпват и си ги държат.
Общо едноцифрен процент от всичко изкопано стига до пазара.
Ако сложността на копаене нарастне, всеки на домашен компютър ще изкопава по-малко. Но тогава може цената на се вдигне и пак умножението на едното по другото да даде същия доход.
Сайтът на "Левкойна" е тук...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...