Adsense-top

Отчаяние: Патриотите търсят помощ от Лукарски, за да прескочат 4%...

СДС може да се присъедини към трите партии от националистическата коалиция Обединени патриоти.
Това научи Frognews.bg от свои отлично информирани източници.
Преговорите се водят на председателско ниво, като се водят лично между лидера на най-старата "демократична" партия Божидар Лукарски и вицепремиера Валери Симеонов.
Подобно действие изглежда като отчаят ход да се спаси псевдо-патриотичната коалиция, която се превръща в поредна "еднодневка", задушена в прегръдката на ГЕРБ. До момента така изгоряха Синята Коалиция, РЗС, Реформаторският блок и партията на Ковачки.
Съюзът изглежда чисто аритметичен - кой от къде ще намери някакви проценти, за да се промъкне.
Припомняме, че партията на Симеонов НФСБ получи възможност да установи партийната си централа в емблематичната сграда на „Раковски” 134, където се помещава и централата на СДС. Макар и да не получиха парламентарно представителство, Лукарски и хората му запазиха право да обитават част от сградата, като според запознати роля в този жест е изиграл и самия Валери Симеонов. Тогава пък Лукарски заяви, че няма нищо драматично да има друга партия в тази сграда и че комуникацията му със Симеонов е добра.
Тази комуникация обаче е прераснала в преговори за общи действия. Най-вероятната цел на коалицията е да е патерицата на ГЕРБ в следващия парламент. А дали изборите наближават, та така се разбързаха, предстои да видим.
Първите заявки за общи действия вече бяха направени, след като изненадващо Божидар Лукарски и СДС споделиха позицията на националистите относно Истанбулската конвенция. Докато всички останали псевно-десни партии призоваха документът да бъде гласуван, то Лукарски се обяви против него.

Източник: Фрог нюз, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...