Adsense-top

Строим 3 нови джамии в София, в замяна на църквата в Истанбул

Помпозното откриване на ремонтираната (а не построена) църква "Св.Стефан" в Истанбул всъщност е част от много по-мащабен проект за турска инвазия в България, която става със съдействието на Бойко Борисов.
Ердоган действително плати за ремонта, но в замяна се очаква ускоряване на процеса по изграждане на нова джамия в София. Наши източници твърдят дори, че ще има 3 такива.
Сега след огромния PR около "желязната църква", тук ще има сериозни аргументи най-сетне да се отвори проектът за джамията. Така последствията ще са тотално несиметрични.
Църквата край Босфора няма да промени почти нищо, Турция си остава мюсюлманска страна с все по-националистическа и имперска политика. Масово нито българи, нито гърци ще се преселят там, за да може църквата да е някаква заплаха за Ердоган. Тя всъщност, дори е добър туристически обект, така че ще върне вложените пари.
Но в България положението е друго. Има разрастваща се мюсюлманска общност - основно по линия на бежанците (с които именно Турция ни залива). Населението ни се подменя, а всяка джамия е политически инструмент. Не случайно из Родопите Саудитска Арабия построи стотици джамии, въпреки че част от тях са в села, в които почти няма хора.
Така поредното споразумение за приятелство на Бойко Борисов с друга страна се оказва тотално неизгодно. То не е църква за джамия, а е една пропагандна акция в Турция, срещу съвсем реална политическа инвазия в България.
Апропо, можехме да си спестим всички тези рискове и новите джамии, ако сами си бяхме ремонтирали църквата. Те хората затова си плащат своите разходи - за да не стават зависими.Разходите за подобен ремонт са под 1% от раздаваните щедри партийни субсидии...
С такива политици, единственото което ни остава, е да се молим Господ да ни пази...

Г.Н.

1 коментар:

  1. Радвай се народе ,радвайте се верующи християни и пари за пътни си пригответе до Турция ходете ,тъй като както изглежда тук няма къде да се молите .Тук ще има джамии и мюсюлмани ще се молят ,а за вашите църкви няма място да има.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...