Adsense-top

Скандал! Хора на Костов дали лифтовете на Витоша с безхаберен договор през 2007 г.

Председателят на СОС Елен Герджиков обвини ДСБ в "тежка форма на политическа шизофрения"
Шестима от хората на Иван Костов в Столичния общински съвет (СОС) са гласували през 2007 г. за приватизационния договор, с който дружеството "Витоша ски" придоби лифтовете в парк Витоша.
Това стана ясно от думите на председателя на СОС Елен Герджиков. Договорът е гласуван на 26 юли 2007 година, а по това време ГЕРБ не са имали общински съветници, обясни Герджиков, цитиран от "Монитор". 
Изявлението му е по повод искането на ДБС, „Да, България“ и „Зелените“ Столична община да разтрогне договора, защото ски-съоръженията не се поддържат. От протокол за гласуването става ясно, че Атанас Кундурджиев, Вили Лилков, Иван Николов, Кръстю Тихчев, Тодор Николов и Христо Кожухаров от ДСБ са дали зелена светлина за приватизацията на лифтовете. 
Герджиков определи въпросния договор като „обида за здравия разум“. 
„Всеки договор за наем на гарсониера е по-дълъг и подробен от въпросния приватизационен договор. Второ, той не задължава дружеството „Витоша ски“ да предоставя услугата, т.е. те могат да работят или не, когато си поискат. Трето, задължението за инвестиции е всъщност пожелание“, заяви Герджиков. По думите му е абсолютна лъжа, че общината може да прекрати едностранно договора, защото не се изпълнява. 
Той обясни още, че по договор инвестициите в лифтовите съоръжения са едва 500 хил. лв. Тези пари са изхарчени още през 2008 г., което е в изпълнение на договора. Отделно през годините са направени 11 проверки. По договор „Витоша ски“ е трябвало да запазят работните места, но през 2009 г. вместо 60, налични са били само 47 и поради това е съставен акт и е наложена глоба от 120 861 лв. Последната проверка е била миналата година, но нарушения не са констатирани 
„Тежка форма на политическа шизофрения е хората, които са подготвили това решение, сега да ни обвиняват нас“, каза още Герджиков. Председателят на СОС смята, че проблемите на Витоша могат да се решат само с актуализация на плана за управление на природния парк, който обаче трябва да бъде одобрен от Министерството на околната среда и водите. 
От „Московска“ 33 са категорични, че новия план не предвижда допълнително строителство на хотели и хижи в планината, а само възможност за нови инвестиции в модернизацията на ски съоръженията.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...