Adsense-top

Веселин Маринов лапна 11 млн. лв. от санирането! Строителната му фирма печели всички обществени поръчки в Благоевград!

Фирма, пряко свързана с певеца Веселин Маринов, е сред най-облажилите се от обществените поръчки за саниране за миналата година.
Договорите й са на стойност 11 млн. лв., от които на трубадура вече са изплатени над 10 млн. лв.
Фирмата се казва „Строителство и саниране инженеринг консулт“ и е регистрирана в Благоевград. Съвсем фиктивно като неин директор е записана 25-годишната щерка на актуалната любовница на Веселин Маринов. А в управата участва още и зам.-кметът по строителството в Благоевград, който е от партия ГЕРБ. Без да се притеснява, че заверата му с Маринов е конфликт на интереси.
Дружеството, оглавявано от 25-годишната доведена дъщеря на Веселин Маринов, е най-успешното в ресора, тъй като бележи най-голям скок в оборота и поръчките за саниране на сгради през миналата година.
Певецът от години носи прякора „бардът на ГЕРБ“ и това никак не е случайно. Всеки знае, че той е личен приятел на втория човек в партията, Цветан Цветанов. А това донесе на изпълнителя значителни облаги в материален план.
Веселин Маринов, разбира се, категорично отрича някога да се е облагодетелствал материално от близките си контакти с ГЕРБ. Дори наскоро най-нагло се ожали, че едва свързвал двата края и живеел на кредит. Нямал никакви спонсори за концертите си. И в началото на всеки месец изпадал в ужас, че парите може да не му стигнат.
Странно, но почти същата сълзлива тирада изнесе и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, чиято фирма за саниране е една крачка пред тази на щерката на Веско Маринов по брой спечелени поръчки. Притиснат от разследващата журналистка Елена Йончева за „Кумгейт“ и 50-те милиона откраднати от него и роднините му, Добрев се ожали по телевизията, че нямал пари, бил затънал в кредити, а родителите му едва свързвали двата края.
Родата на Добрев се прочу покрай скандала „Кумгейт“, след като стана ясно, че фирма, управлявана от първата му братовчедка и съпруга й, печели от раз почти всички обществени поръчки за саниране в Хасково. Нещо повече: Въпросните роднини на Делян Добрев заемат високи постове в общината и, на практика, сами си раздават обществените поръчки.
За миналата година „Еко традекс Груп АД“, с директор братовчедката на Делян Добрев, е получила договори за над 11 млн. лева за саниране, посочват официалните документи на Министерство на строителството и благоустройството.
Заради очевидния конфликт на интереси, Делян Добрев и родата му скоро най-вероятно ще са подсъдими, след като преди дни Елена Йончева подаде цялата документация по скандала в прокуратурата.
Най-фрапиращото обаче е, че бившият енергиен министър, на практика, не опроверга нито едно от обвиненията на журналистката. Вместо това Добрев набеди Йончева, че е руска шпионка, че била нещастно влюбена в него и че заради нея, сега на обществените поръчки се гледало с лошо око.

Източник: Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...