Adsense-top

Левкойнът стигна цена от 11 лв., общата капитализация мина 1 милион...

Първата българска крипто-валута "Левкойн" стигна цена от 11 лв. за 1 койн. Това става ясно от сайта на борсата за търговия "Крипко". По този начин, само за 2 седмици след пускането му, "левкойнът" става една от най-бързо развиващите се виртуални валути, изобщо в света.
Към настоящия момент има "изкопани" между 90 и 100 хиляди левкойна. При тази цена, излиза че общата капитализация на "левкойна" е вече над 1 милион лева.
Въпреки, че създателят на валутата Добри Божилов многократно призовава сега да се копае, а да не се търгува, народът действа като полудял. С тези темпове може да видим трицифрена цена до месеци.
Левкойнът е сравнително защитен от спекулации, поради по-ограничената му емисия - тя е предвидена да е едва 9 милиона. Все пак обаче, ако дойдат големите пари, и надуят балони, няма кой да ги спре.
"Не се занимавайте  търговия поне 6 месеца - нека тестваме системата", призовава Божилов, но с малки шансове някой да го чуе. Самият той нито купува, нито продава левкойни, и твърди, че няма да продава, под цена от 1000 лв.
Ако пълната лудница продължи, левкойнът ще стане икономическото и борсово явление на 2018. Точно годината, в която ще кандидатстваме за еврото.
Една от целите на Божилов, обявени в началото на проекта, е да спаси държавата ни от приемането на еврото. Според него, то би ни натоварило с дълговете на други вече фалирали държави...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...