Adsense-top

Тypckа фирма взима на концесия връх Шипка...

Турска фирма с регистрация в Павел Баня  е подала документи в няколко министерства да вземат връх "Шипка" на Концесия. Идеята била в следващите тридесет и пет години да стопанисват имота и да построят още съоръжения и няколко нови по - малки паметника.
В преложението на фирмата се описвало подробно, че на върха и под върха има хиляди загинали турски войници и те не се почитат така както повеляват правилата в нормалните правови държави, дори се посочвали и примери, като Американско гробище на войници във Виетнам и други такива гробища.
От министерството на културата ни споделиха, че те няма как да бъдат против, понеже нещата се договаряли в Регионалното министерство и лично между премиера Бойко Борисов и президента на Турция Ердоган.
Фирмата щяла да се включи в инвестиция за тунела под Шипка но условията били да могат да си построят на върха и под него костници на загиналите турски войници и малка джамия в която да се молят гостите на комплекса.
От министерски съвет отказват коментар по темата, но не отрекоха, че турска фирма е подала документи да е концесионер на връх " Шипка" и също така ни увериха, че ще направят всичко възможно за развитието на този район и благоденствието на хората в него.

Източник: Хак Нюз

7 коментара:

 1. Не коментирайте, а протестирайте ! Покажете реакцията си публично а не в мрежата....щом не ви харесва това, нека управляващите да го разберат ...направете опит да промените нещо, с коментари само, няма как да стане..

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бате, и ти недей да даваш много съвети, че с това ти твое мислене( мирно протесче) и ти вършиш колкото един коментар.... Не коментирайте, а анархирайте! До кога ще чакам интелектуалното ви развитие да събере достатъчно експирианс, за да се дигнете на бой и на разгромяване ? До кога?

   Изтриване
  2. играй си игрите ...и продължавай да чакаш...

   Изтриване
 2. Сайта явно е за по-интелигентни от вас! Не четете ли, че е хумористичен- за ИЗМИСЛЕНИ новини!

  ОтговорИзтриване
 3. Мъртвият не ни е враг.Ще се построят паметници на загиналите турски войници и на Сулейман паша.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...