Adsense-top

US супершампионът Джъстин Гатлин забъркан с допинг...

 
Световният шампион в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин се озова близо до нов допинг скандал. Антодопинговата агенция на САЩ е започнала разследване срещу най-близките хора в екипа му след публикация в "Дейли телеграф".
От британския вестник заснели тайно треньора на Гатлин - Денис Мичъл, и спортния му агент Робърт Вагнер да обсъждат темата с допинга в леката атлетика. Пред скритата камера те говорили и за това как да осигурят забранени вещества.
Вагнер предложил незаконно снабдяване и внасяне в САЩ на вещества, помагащи за подобряване на представянето.
"Дейли телеграф" разказва, че репортери под прикритие посетили тренировъчния център на Гатлин във Флорида. Там треньорът и агентът му предложили да осигурят тестостерон и хормон на растежа за актьор, подготвящ се за роля във филм.
Продуктите били доставени чрез доктор от Австрия. Пълната стойност на услугата била 250 хил. долара, посочва изданието.
Мичъл, който е бивш олимпийски шампион, заявил пред репортерите, че няма проблем състезателите да ползват допинг, защото веществата, които им се дават, не могат да бъдат засечени при тестовете.
Сега от екипа на Гатлин отричат обвиненията.
Президентът на Международната федерация по лека атлетика Себастиан Коу заяви, че обвиненията са изключително сериозни. Той е уверен, че случаят ще бъде разследван задълбочено.
Гатлин изтърпя две наказания за употребата на допинг. Това лято той свали голямата звезда Юсейн Болт от трона, като го победи във финала на 100 м на световното в Лондон. За спринтьора от Ямайка това беше и последен индивидуален старт в кариерата му.

Източник: Дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...