Adsense-top

Край на Кабинета Борисов 3 - Валери Симеонов оттегля Патриотите!

За големи скандали в Парламента и в министерски съвет точно в този момент ни информират наши източници. Патриотите са на път да напуснат Коалицията, а Марешки не стига, за да се задържи кабинета Борисов 3.
До скандалът се е стигнало, след като Герб и ДПС са махнали от закона за Концесиите, Черноморското крайбрежие и по специално всички плажове, които се отдават на Концесия и решението за това, кой да стопанисва плажовете за по 20 години е оставено пак изцяло в ръцете на министъра на туризма, според поправките преди приемането му.
Това вече преляло, чашата на търпение на Валери Симеонов.
Малко по-късно Симеонов, очевидно бесен, написа във Фейсбук следното:
"Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки". 
Вицепремиерът директно атакува и министъра на туризма Николина Ангелкова, чиято политика отдавна критикува:
"Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против".
И така, равносметката е:
Слънчев бряг север - Маджо
Слънчев бряг юг - ВИС
Несебър юг - ВИС
Поморие централен - братя Маргини
Бургас север - братя Маргини
Созопол Харманите - ВИС
Созопол централен - подготвен за братя Маргини и т.н., и т.н. Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС
На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!".
Явно е че Валери Симеонов и неговите патриоти, никой не ги брои за фактор и обратното броене, за краят на кабинета Борисов 3 вече започна, след като в рамките на само една седмица две от решенията на патриотите в коалиционният кабинет бяха хвърлени в кошчето за смет, за сметка на угодни за ДПС решения според самият Валери Симеонов.

Източник: xaknews.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...