Adsense-top

Стадион за 5 милиона лева в Козлодуй направен с пари от Европа си се руши, защото нямал АКТ 16 и никой няма право да го ползва

Стадион за над 5 милиона лева не се експлоатира и се руши в Козлодуй, затова информират местни жители.
Нов стадион, изграден за над 5 милиона лева, не работи. 
Стадиона в Козлодуй е изцяло реновиран и е трябвал да функционира още преди две години, но все още няма Акт 16 и се руши.
Строежът на стадиона е започнал през 2013 г. Проектът струва 5 милиона и 201 хиляди лева, от които над 4 милиона са европейски пари по Европрограма. Крайният срок за изграждането му бил през 2015 година и в интерес на истината е спазен. Но стадионът се руши още преди да е пуснат в експлоатация, съобщават и от БТВ. Конструкцията е напукана, трибуните се разпадат, осветление няма, а настилки - само на места. От общината обаче не виждат проблем.
Документацията на стадиона не е изрядна и затова няма разрешение на него да се играят мачове. Използва се само за индивидуални тренировки и училищни срещи. Което пък от своя страна води до другият въпрос, кой точно позволява на деца в училищна възраст да участват в мероприятия на стадион, който не е въведен в експлоатация?
Също така тази година от юли до септември сметките на община Козлодуй са били запорирани, заради дългове от половин милион лева към фирмата изпълнител на проекта. Който все още не може да се ползва.

Източник: xaknews.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...