Adsense-top

Отстраняват Бойко "временно" по "психиатрични причини"...

В Софийската районна прокуратура е депозирана молба от група граждани, срещу длъжностно лице на държавна служба.
Поискано е да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която според гражданите, ще докаже непригодността на лицето за заеманата длъжност.
Съгласно Наредбата за психиатричните експертизи, единствено прокурор може да инициира подобна проверка.
Гражданите твърдят, че лицето с инициали Б.М.Б. страда от психично заболяване и следва да бъде настанено за принудително лечение в здравно заведение. Те допълват, че заеманата от него длъжност е "много висока" и всякакви умствени отклонения, са опасни не само за него, но и за много други лица.
Името на Бойко не се съобщава никъде, но инициалите съвпадат, както и обстоятелството, че длъжността е "много висока".
Наши източници в прокуратурата твърдят, че именно за Него става дума, но държавното обвинение няма право да разпространява друго, освен инициали.
Сега прокурорът трябва да назначи 3 доктори, които да освидетелстват Б.М.Б. Ако те решат, че е психично-непригоден, той ще бъде "временно" отстранен от длъжност.
В този случай функциите му ще се поемат от някой от заместниците му. Т.е. възможно е например Валери Симеонов да се окаже и.д. министър-председател.
Срокът на "временното остраняване" е неопределен. В момента има няколко дела от държавни чиновници в ЕСПЧ, за това че по повече от 5 години ги водят "временно остранени". Т.е. правната практика, поне засега, сочи че Б.М.Б. може да е с години в лудница...
Ако съдът счете, че лицето е психично-болно, но не е опасно, може да разпореди и домашно лечение. Т.е. ще се лекува от вилата си в Банкя. Това обаче няма да го възстанови на поста му...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...