Adsense-top

Лукарски ще става "доктор на военните науки"...

Божидар Лукарски - злополучният лидер на СДС, при който партията не само изпадна от парламента, но не получи дори субсидия, и дори загуби част от "Раковски-134", та този фамозен герой ще ставе доктор по военно дело.
"Това ангажира основното ми време. Уча в Националния военен университет във Велико Търново", обясни бившият министър на икономиката.
Той каза, че извън активната политика припечелва като адвокат, но в момента основните му усилия консумирало ученето.
Как точно военното дело може да е продължение на гимназията му по класически езици и на правно образование, не е много ясно. По принцип, по закон, той би следвало да може да учи докторантура само по право, защото се изисква магистратура преди това по сходна специалност.
Но той всъщност не е най-драстичния абсурд. Преди време и столичната кметица Йорданка Фандъкова стана "доктор хонорис кауза" на Военната академия. Това и помогна да се справи като адмирал на флота, когато пролетния дъжд превърна столицата в море...
А академизмът в България изглежда напълно вече заслужава някои хапливи реплики между учени, от типа на "Алма ти матерна" или "Хонорим ти каузата"...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...