Adsense-top

Вижте как да разпознаете прясното месо по магазините

Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните по повод празниците.
Ще се инспектират предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни.  
Д-р Галя Викьова от Агенцията по безопасност на храните посъветва потребителите да обръщат специално внимание на цвета на месото, информира Дарик. "Това, което трябва да гледат е цвета на месото. Прясното месо има приятен розово-червен цвят,телешкото е с малко по-тъмно червен цвят. Да няма ослизявания по повърхността, да няма засъхнала коричка. Също така еластичността на месото - при поставяне на пръста върху месото и натискане се получава една тръпчинка, която при прясното месо много бързо се възстановява. Видимите мазнини са с бял до кремав цвят, при по-възрастните животни мазнината е малко по-кремава", обясни Викьова. 
По време на празниците Агенцията по безопасност на храните ще има дежурни екипи. Те ще извършват проверки по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн, или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.    

Източник: burgasinfo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...