Adsense-top

Паргов: За поредна година бюджетът на София няма да реши нито един проблем

БСП-София с критики за бюджета на столицата за догодина. Бюджетът на София няма да реши нито един проблем за поредна година, което е жалко, заяви пред News.bg лидерът на социалистите в столицата Калоян Паргов.
„Нито ще има достатъчно средства, за да може да оправят разписанията на градския транспорт. Нито ще има повече средства за голяма част от уличната мрежа, която е над 20 000 километра и продължава да е с асфалт от времето на социализма.
Нито ще оправим бордюрите, плочките и цялата заобикаляща ни действителност в големите столични квартали - спални, така че хората, което живеят в тях да се почувстват европейци. Нито с предложените мерки ще се реши трайно проблема с мръсния въздух", недоволен е той.
Общинарите на левицата предлагат програмно финансиране на база програми, политики и реално, прозрачно, харчене на парите.
„Много често липсата на прозрачност е синоним за това, което става в Столична община", коментира още Калоян Паргов.
За мерките на общината за чистия въздух той е категоричен, че са палеативни.
„Настояваме ежемесечно да се мият улиците и булевардите. Също така редовно да се чистят канавките и шахтите, защото често пъти, след малко по-силен дъжд, ни трябват гумени ботуши и лодки, за да преминем през реките и езерата, които се образуват", настоя червеният лидер.
„София има нужда от нов общ устройствен план, който да реши всички проблеми", заяви той по повод предложените промени в Закона за устройство и застрояване на СО.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...