Adsense-top

Новият австрийски канцлер пътува за Брюксел в икономична класа

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери със самолет на австрийския авиопревозвач "Остриън еърлайнс", в икономична класа, въпреки че вече оглавява австрийското правителство.
"Новото федерално правителство ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична визита в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с лидерите на ЕС Туск, Юнкер и Таяни", написа Курц в акаунта си в Туитър и постна снимка, на която се вижда, че е в икономичната класа на самолета, обкръжен от сътрудници.
Съгласно протокола канцлерът трябва да пътува със специален самолет, но Курц пътуваше в икономична класа още като министър на външните работи.
По време на визитата си в Брюксел Курц ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския съвет Антонио Таяни.
Курц ще обсъди с европейските лидери и австрийското председателство на ЕС във втората половина на 2018 г.
Припомняме, наш Бойко има 2 частни самолета за лична употреба, водещи се на държавна издръжка. Явно премиерът на България е много по-важна фигура от канцлера на Австрия, а българите са много по-богати...

Източник: ОфНюз, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...