Adsense-top

Гардиън: Председателството отива в най-корумпираната държава в Европа...

Възможно най-корумпираната държава ще ръководи ЕС, докато траят преговорите за излизане на Великобритания.
Това пише в днешна своя статия авторитентният в."Гардиън".
Фанфалите ще започнат, фойерверки ще летят, но суровата истина е, че отиваме в държава, в която никой не се бори с корупцията, а организираната престъпност е превзела правителството, вкл. на най-високо ниво.
В България няма осъден нито един висш политик за 27 години. Това е абсолютен световен рекорд. Дори в най-пропадналите африкански държави има осъдени и в затворите.
България е Рай за престъпници и корумпирани бюрократи и изобщо не е ясно защо тази държава е в ЕС, та сега дори ще го председателства.
Странно е защо ЕС тръгна да наказва Полша за нарушения на върховенството на закона, а България в която закони изобщо няма, изобщо не е на прицела на Брюксел.
Най-вероятната причана за това е, че националният и елит е продал народа си в полза на силните в ЕС - основно Германия. България губи милиарди от неизгодни сделки с едрите риби в ЕС, и тях изобщо не ги интересува съдбата на народа, гърчещ се под мутри, престъпници и разложена държава.
Реално излиза, че корупцията е изгодна на големите страни в ЕС, защото им позволява да ограбват малките.
Ако български политик някога опита да защити интереса си, Европа много бързо ще се сети, че корупцията е проблем и ще го накажат чрез нея. Така има симбиоза между двете страни да си траят, а българите да плащат сметката.

Източник: Гардиън

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...