Adsense-top

Симеонов: ГЕРБ и ДПС ни "извъртяха" отново, уредиха си приятелските концесии... Но оставам министър...

Вицепремиерът Валери Симеонов избухна във Фейсбук срещу мнозинството в парламента и по-конкретно към ГЕРБ и ДПС. За втори път в рамките на месец вицето видно показва, че не е доволен от своите коалиционни партньори от партията на премиера Борисов.
"Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки", написа във Фейсбук профила си Симеонов.
Днес, след ремонт на над 60 закона, бяха приети административни мерки, които на практика премахнаха свидетелството за съдимост. В допълнителните разпоредби Симеонов е видял и промените в Закона за концесиите.
"Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против".
И така, равносметката е:
Слънчев бряг север - Маджо
Слънчев бряг юг - ВИС
Несебър юг - ВИС
Поморие централен - братя Маргини
Бургас север - братя Маргини
Созопол Харманите - ВИС
Созопол централен - подготвен за братя Маргини
и т.н., и т.н.
Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС
На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!"
Въпреки този гняв, вицепремиерът не каза нищо за оставка. Т.е. остава министър в новата коалиция на ГЕРБ и ДПС...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...