Adsense-top

Валерко и Бойко "на нож" - премиерът бил "страхливец" и "лъжец"...

Вицепремиерът Валери Симеонов направи серия от остри изказвания към началника си Бойко Борисов, във връзка с развитието на Банско като курорт.
Припомняме, вчера, под натиска на зелените лобисти, Бойко за пореден път отложи приемането на промени в концесията, които ще позволят втори кабинков лифт в ски-зоната.
Още на правителтвеното заседание, Симеонов и Борисов кръстосаха шпаги.
Днес скандалът продължи като вицето нарече премиера "страхливец", защото се плашел от 50 души на Орлов мост, които е правилно да ги набие полицията и да ги изгони. След това го нарече и "лъжец", защото въпросът с Банско бил вписан в коалиционното споразумение, което сега ГЕРБ не изпълнява. Затова Симеонов им дава срок до следващата сряда, и ако решението не мине, ще се събира коалиционен съвет и ще се решава ще се продължава ли "все така".
"Проекто-решението за концесията е внесено не само от мен, а и от ГЕРБ като партия. Те са го одобрили. Сега се отмята дори от своите думи." - каза ядосано Симеонов.
Той обаче допълни, че едва ли може да се очаква разпад на коалицията и "няма да върнат властта на БСП и ДПС". Така в крайна сметка и той става същия като Бойко Борисов - заради властта е готов да остъпи от всичко.
Симеонов вече няколко пъти го прави.
А отстъпчивостта на Бойко, и страхът му от протести с повече 3 души на тях, в момента са превърнали държавата в абсолютна пародия. Абсолютно нищо сериозно не се случва, а всеки чужд конкурент си наема по няколко човека да подскачат по площадите, за да спират ключови проекти. Зимният туризъм е един от големите пострадали, заради шепа зелени рекетьори, финансирани от Швейцари и Австрия, които така подриват конкуренцията. Вече спечелиха години.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...