Adsense-top

ПЕНТАГОНЪТ: ЗАСЛУГАТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СИРИЯ Е НАША, А НЕ НА РУСИЯ

Пентагонът отказа да коментира съобщението на Министерството на отбраната на Русия за скорошното освобождение от терористите на територията на Сирия източно от река Ефрат, но уточни, че счита това в голямата си част за своя заслуга, а не за заслуга на Русия.
«Сирийският режим и Русия не демонстрираха сериозен подход или ангажименти за разгрома на ИДИЛ. Те осъществиха само неголяма част от операцията срещу ИДИЛ.
Голяма част от територията, освободена в Ирак и Сирия, беше освободена, благодарение на усилията на глобалната коалиция и нейните партньори.
Глобалната коалиция ще продължи операциите в Сирия в подкрепа на местните сили по места, за да завърши разгрома на ИДИЛ и да стабилизира освободената територия, а това на свой ред ще позволи на сирийските бежанци и вътрешните преместени лица да се върнат в своите домове», каза представителят на Пентагона Ерик Пехон.
По-рано Министерството на отбраната на Русия заяви, че в Сирия е преминало първото събрание на делегатите на Комитета за управление на източните територии на Ефрат, на което са били поканени представителите на руската групировка войски.
На събранието представителят на кюрдите е заявил, че кюрдските части са готови да обезпечат безопасността на руските военни на източния бряг на Ефрат в Сирия.
За взаимодействието с отрядите на опълчението е създаден Обединен оперативен щаб, в неговия състав влизат руските военни и представителите на източните племена в Ефрат.
При това кюрдската страна е подчертала, че членовете на Комитета за Ефрат разглеждат източните райони на провинция Дей ез-Зор като неделима част от Сирия.
Припомняме, че малко преди да започне руската операция в Сирия, западни представители коментираха, че за разгрома на ИДИЛ щели да бъдат нужни "десетилетия". Сега очевидно са премислили и са повярвали в силите си...

Източник: Нюз Фронт, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...