Adsense-top

Ще популяризират българския туризъм в Индия

Ще работим за популяризиране на възможностите на българския туризъм в Индия с цел увеличаване на индийските туристи у нас. Това е заявила министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Пууджа Капур, посланик на Индия, съобщиха от министерството.
Министърът е посочила, че дейностите за промотиране на България трябва да се засилят. "Искаме да представим в Индия възможностите за културно-исторически и балнео- и СПА туризъм у нас", обяснила министър Ангелкова. Тя и посланикът са обсъдили и потенциала за развитие у нас на филмовия туризъм. В България са снимани много боливудски филми при изключително добро съотношение на качество и цена.
Министър Ангелкова е отбелязала и потенциала на страната ни да привлича инвестиции. Едно от предимствата на България са едни от най-ниските данъци.
Пууджа Капур е заявила, че е нужно да се търсят начини за насърчаване на пътуванията на българи към Индия. Тя е посочила, че около 25 млн. индийски туристи пътуват в чужбина годишно, от които близо половината се насочват към европейски държави.
Обмисля се възможността за провеждане на дни на България в Индия и дни на Индия в България, е станало известно на срещата. Планира се и организация на опознавателен тур за индийски журналисти и представители на бизнеса.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...