Adsense-top

Вдигат всички цени на храни, горива, ток

Във връзка с Европредседателството, българското правителство е взело решение да бъдат увеличени всички стоки, токът и горивата, в момента се водели преговори с Делян Пеевски да повиши и цените на цигарите.
Предложението е дошло заради разликата в пъти в цените на стоките и услугите в България спрямо тези в Европа и лично Бойко Борисов днес събирал бизнеса и шефовете на ЕРП тата, за да им съобщи новината, че трябва да увеличат всичко от първи януари.
Лиляна Павлова, съобщила на медиите, че нашето Европредседателство не може да показва разлика в цените и след като в Германия литър бензин струва 2.10 евро, то и в Бъгария трябва да е толкова, за да не си помислят европейците, че сме бедни.
Темата е била обсъждана още преди заминаването на Борисов за Саудитска Арабия по предложение на финансовият министър Владислав Горанов, който просто обяснил на Бойко, че няма как да се излагаме пред европейците с ниски цени, кутия цигари в Германия е пет евро тук едва две и половина. Според логиката на Горанов, по - високите цени на всичко, ще има положителен ефект за икономиката и бюджета, защото българите ще си харчат парите, а ДДС то ще се трупа в хазната.
От другата част на коалицията нямали нищо против да се увеличат цените, понеже вече с изпълненото си предизборно обещание за вдигане на пенсиите, те са показали, че мислят за избирателите и всички нямали нищо против, особено онези триста и петдесет хиляди български граждани, които са гласували за тях.
От министерството на социалната политика, коментираха темата, че всичко в бюджета е така заложено, че увеличенията ще засегнат едва един процент от населението и те щели да се намесят ако трябва с помощи, но с тенденцията която се запазва за липса на безработица, това надали щяло да стане факт.
България бележи ръст след ръст и всичко е видимо, сподели минстъра на социалната политика, така че трябва да предприемем стъпки да увеличим цените на стоките и услугите и да ги изравним с най - силните икономики в Европа, за да няма социална несправедливост в общото ни европейско семейство.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2017/12/blog-post_45.html

1 коментар:

  1. А дали ще изравнят заплатите и пенсиите? От това не ги ли е срам???

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...