Adsense-top

Наши деца на военно обучение в Русия...

 
Стрелба и разглобяване на пушка, хвърляне на граната, маршируване, обучение по военна медицина.
Това са само част от атрактивните знания и умения, с които групата българчета, изпратена в началото на август на обучителен и образователен международен лагер в Русия, ще се прибере в края на лятната си програма. Момчетата и момичетата са членове на Българска асоциация Витязи - Хан Аспарух, която има седалище в Пазарджик и в организацията преобладават деца от областта.
Придружени от своите ръководители, те пристигнали в Москва, облечени в спортни екипи в цветовете на българското знаме. Първият им ден в лагера започнал с лекция за етиката и основните правила на Асоциация Витязи, в която ги учили как да бъдат в помощ на родината си, близките си и на себе си.
При първата им строева подготовка ги обучавали как да маршируват, да изпълняват команди "равнис", "мирно", "кръгом" и др. Тази година лагерът е посветен на творчеството на Пушкин, затова и ликът му е изобразен върху униформените тениски на децата. В програмата влиза и да научат няколко руски патриотични песни. Младежите са присъствали на лекция на действащия агент под прикритие Александър Новгородов. Той е един от четиримата мъже в Русия, притежаващи "Орден за мъжество".
Официалното откриване на тазгодишния лагер се е провело в двореца Кремъл, като е започнало с проверка на парадните униформи. Момчетата и момичетата се постарали сами да пришият емблемите на баретите си. Освен това са ги учили и как да гладят, така че да бъдат независими в приготовленията на изрядния си външен вид. С началото на лагера дошло и раздаването на пагоните по отряди.
Васил Исаев и Никола Радев от българското представителство били повишени на младши отряден помощник и старши отряден помощник, съответно с по една и две черти на пагоните си. На официалното откриване делегацията Витязи била поздравена от президенстския руски полк.
Обученията на момчетата и момичетата са силови, практически и усъвършенстват уменията им. В програмата са включени уроци по военна медицина, които учат как се дава първа помощ на ранен. След показното групите имат за задача за най-малко време да повторят видяното.
Минават през обучения по хвърляне на граната в цел, както и сглобяване, разглобяване и стрелба с пушка. Целта е да се подобрят стрелковите умения на младежите. Групата ни е присъствала и на лекция за Втората световна война.

Източник: Марица.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...