Adsense-top

Връщаме имотите и на царя, и на Живков, и затваряме темата... имам председателство да правя...

 
"Стига с тия въпроси и тоя популизъм. Държавното управление е сериозна работа. Ето сега Председателство имам да правя, а вие ме занимавате с глупости" - така премиерът Бойко Борисов коментира разрастващата се политическа пародия около "царските имоти".
Припомняме, вчера тя достигна своя зенит, след като внукът на Тодор Живков - Тодор Славков, на шега поиска да му възстановят резиденциите на дядо му. И посочи като прецедент - възстановяването на държавни имоти на Симеон Сакскобурготски.
"Имам по-важни работи, затова ще им кажа на депутатите да възстановят имотите и на царя, и на Бай Тошо, и да се приключва с този въпрос." - допъни министър-председателят.
Това решение означава, че около 300 милиона лева в държавни имоти отиват за Величеството. Стойността на инжекцията за Славков не е ясна. Там става дума за 30 резиденции в цялата страна, вкл. "Бояна" и една на самия плаж в Приморско.
"Знам че струва скъпо, но знаете ли колко пари съм донесъл аз на държавата. Приспаднете го от заслугите ми и нека всички са доволни" - каза Бойко и финално допълни - "Ако провалим Председателството, ще изгубим милиарди. На мен те са ми по-важни от царските имоти".
Сега процедурата, която следва, е да се внесе законопроект, подобен на този за реституцията, и той да бъде гласуван. След това, ако се следва практиката от предните подобни действия, имотите ще бъдат прехвърлени на новите им собственици от съответните областни управители.
Ще следим темата и ще ви информираме.

Г.Н.

5 коментара:

 1. Аз предлагам да дадем на Царя половината България,на Внука Живков останалата и да си вървим на майната без земя и държава!Дотам ни докараха продажниците!Нека са щастливи и доволни!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Иван Славков иска половината от наема държавата да му плаща,за да пие качествен алкохол,за по лек махмурлук на следващият ден,за да е в кондиция за велики държавнически дела.

   Изтриване
 2. На Иван Славков подарявам кариерите,където бяха концлагерите,организирани от дядо му Тошо.

  ОтговорИзтриване
 3. На Иван Славков подарявам кариерите,където бяха концлагерите,организирани от дядо му Тошо.

  ОтговорИзтриване
 4. Колко пари донесъл,повече иьнесъл

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...