Adsense-top

Тодор Славков поиска да му върнат резиденциите на дядо му Живков...

 
Внукът на първия партиен и държавен ръководител до 1989 г. Тодор Славков написа официално писмо до парламента, в което поиска да му се прехвърли собствеността върху всички резиденции, построени и ползвани от Тодор Живков.
Става дума за 30 имота в различни части на страната, вкл. резиденция "Бояна", както и такава на самия морски бряг в Приморско.
По-долу публикуваме писмото му без редакции. Но преди това е редно да уточним, че първоначалната идея за подобна реституция бе на баща му - Иван Славков, който се помайтапи, че ако ще връщат царските имоти на Сакскобурготски, то и той има право върху резиденциите.
Очевидно сега въпросът става сериозен.
Писмото на Тошко-Младши до Народното събрание:

Уважаема г-жо Караянчева,

Във връзка с подготвян законопроект за прехвърляне на собствеността върху т.нар. "царски имоти", моля да бъде разгледан и решен идентичен казус, който засяга моето семейство.
Моля народните представители да добавят в закона и собствеността върху ползваните от дядо ми - другарят Тодор Живков, имоти по време на 35 годишната му служба на държавата.
Моля да се отчете, че с тези 35 години той е служил повече от наследодателите на Симеон Сакскобурготски. Известно е, че Борис III е управлявал едва 25 години, а дядо му - Фердинанд - 31.
В добавка искам да изтъкна, че дядо ми Живков има лична заслуга за построяването на въпросните имоти, която е по-голяма от тази на двамата монарси за техните.
След консултации с водещи юристи, привеждам и абсолютния правен аргумент - резиденциите на др.Тодор Живков са се водели формално собственост на УБО - Управление за безопасност и охрана. Но фактически тази институция е обслужвали семейството ми.
Доколкото се счита, че така нареченото "Интендантство" е имало абсолютно същия статут през царския режим, то моля да се приложат единни стандарти. След като имотите на "Интендантството" ще се прехвърлят на Симеон Сакскобурготски, то моля имотите на УБО да ми се прехвърлят на мен, както и на другите наследници на др.Тодор Живков.
Съзнавам, че част от имотите в момента се ползват за държавни нужди. Не възнамерявам да преча на държавата. Предлагам до края на управлението на Бойко Борисов, държавата да запази безплатното ползване на резиденция "Бояна". А след това в първите 10 години - ще плаща наем наполовина на пазарния.
След това ще бъде организиран търг и пазарно ще се реши ползването им.
Надявам се да намерим взаимно изгодно решение.
Припомням, че ако създадете прецедент с "царските имоти", но не го приложите към други еквивалентни случаи, въпросът може да са отнесе до Европейския съд.

С уважение: Тодор Славков
...
С това "топката" е окончателно в Парламента, предстои да видим какво ще измъдрят най-достойните българи, които сме пратили да ни управляват...

Г.Н.

13 коментара:

 1. Стоянка Манолова4 декември 2017 г., 18:49 ч.

  Има логика. Токувиж сега се появи някой наследник на Шишман, на Симеон Велики, а защо не и на Аспарух? Последният може да предяви претенции за цялата държава, създадена от неговия прародител.

  ОтговорИзтриване
 2. Според мене няма логика и в двата казуса.

  ОтговорИзтриване
 3. Право е момчето!,"Казусите" са аналогични!

  ОтговорИзтриване
 4. Прекрасно!
  Щом наглецът Симеон иска половин България, която дядо му и той разориха и унищожиха, как няма наследниците на Тодор Живков, който построи силната и мощна икономически и културно България, която всички мерзавци политици и крадци пладнешки след него не могат вече 30 години да окрадът и затрият напълно, да си искат със законово и морално наследствено право тия прекрасни резиденции, които ако не беше Тодор Живков никога нямаше да бъдат построени!
  Браво, Тодоре!
  Аз и екипът ни заставаме зад твоите наследствени претенции и искове, които ти напълно сериозно трябва да предявиш!
  И във връзка с абсолютно резонният коментар на
  Стоянка Манолова под бъзик – статията от 4 декември 2017 г., 18:49 :
  "Има логика. Токувиж сега се появи някой наследник на Шишман, на Симеон Велики, а защо не и на Аспарух?
  Последният може да предяви претенции за цялата държава, създадена от неговия прародител." ,
  аз и нашият екип, които сме чистокръвни законови генетични династични наследници от Дуло на Кан (Жрец) Аспарух и който факт доказваме безапелационно с всички наши статии в блога ни, наистина предявяваме претенции за наследственото ни право връз цялата Българска държава с всичките ѝ активи и пасиви и човешки ресурс, като декларираме с цялата ни демонстрирана светогледна доктрина и символ – верую, че ще управляваме по Божиите закони на Любовта, Братството и Мира между хората!
  Ще пътърсим и правната помощ на други Българи, които са се познали в нашата просветителска Духовна академия Форум на Безистена, че са от същата жреческо – царска династия!
  И тъкмо да турим точката под нашата импресийна правно и морално издържана декларация, и хоп! – дойде ни и още апетит по непреодолимата сила на индукционната поговорка "Апетитът идва с яденото", и ние с напълно мотивирани документи си искаме нашето наследствено Татюво ни и Майчино ни наследство върху целия свят, барабар със съпридружителната му космическа инфрастуктура!
  Нашите напълно аргументирани и фактологично подкрепени документи за наследственото ни право върху целия свят ние ви представяме във всички наши 980 статии на блога ни http://bezistena.blog.bg, в които доказваме с безброй разсекретени автентични нотариални документи, че ние с много от вас – Българи/Българки и българи/българки, сме генетични потомци от новоепохалната генерация на Божия феноменен жречески род Дуло на Баща ни Христос и Майка ни Мария Магдалена, които са последните аватарни проявления в Тракия преди 2000 години на Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, Които са Всемогъщите и Всесилни Властелини, Господари и Абсолютни съсобственици на световете, в това число и на Земята!
  Затова и постоянно във всички наши статии декларираме, че скоро ние ще си вземем нашето Татюво и Майчино наследство – целия свят, с помощта на Боговете ни, разбира се!
  И който е съгласен да каже Амин!
  Който не е съгласен, скоро Те ще го съгласят без да го питат ще или не ще!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Изтърва да включиш първо родителите но Адам и Ева. Нали и те имат принос за нас.

   Изтриване
 5. Дайте му имотите - момчето е интелигентно - дайте му власт - ще бъде хитро като дядо си - сладкодумно като баща си - и известно като майка си - ще се погрижи също както за държавата - така и за културата!

  ОтговорИзтриване
 6. инж.Иван Дунчев5 декември 2017 г., 0:52 ч.

  Да подкрепим правно и морално и на референдум претенциите на внукът на Тодор Живков към резиденциите на дядо му!
  +++
  Да подкрепим правно и морално и на референдум претенциите на внукът на Тодор Живков към резиденциите на дядо му!
  След като нещастна България вече 30 години я крадът душмански и бандитски всякакви нечистивци и я водят към затриване, то изведнъж се появи като морален и законен наследник и собственик на правителствените резиденции и внукът на Тодоро Живков – Тодор Славков!
  Светъл лъч в ошмулената ни държава и най – после нещо наистина справедливо и логически морално...
  Предлагаме ви информацията за това събитие и мотивираните претенции на наследниците на Тодор Живков:
  http://bezistena.blog.bg/history/2017/12/04/da-podkrepim-pravno-i-moralno-i-na-referendum-pretenciite-na.1581189#last_comment

  ОтговорИзтриване
 7. Тошко та ти нямаш натурални актове.И къде се сравняваш със Симеон. Вашата рода ги ползваше безплатно.

  ОтговорИзтриване
 8. Келеме! Ползвали сте ги безплатно! Тези имоти, които никога не са били ваши!

  ОтговорИзтриване
 9. Александър даскалов5 декември 2017 г., 15:22 ч.

  Ка

  КАТО РОДСТВЕНИК И НАСЛЕДНИК НА ИВАН АЛЕКСАНДЪР-БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ НА КОГОТО СЪМ КРЪСТЕН ПРЕДЯВЯВАМ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ХЪЛМА ЦАРЕВЕЦ И ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ЦАРСКИЯ ДВОРЕЦ ТАМ!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...