Adsense-top

Цветанов се е срещнал с покойник, съобщи пресцентърът на ГЕРБ

Пресцентърът на ГЕРБ днес съобщи, че "председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на македонския парламент Арбен Джафери."
Излиза, че Цветанов се е срещнал с покойник, защото легендарният македонски политик Арбен Джафери почина през 2012 г.
Арбен Джафери, голям приятел на България, е създател на Демократическата партия на албанците (ДПА), някога най-влиятелната партия в албанския политически блок в Македония. До смъртта си беше неин почетен председател.
От снимките, разпространени от пресцентъра на ГЕРБ, все пак става ясно, че на десетата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон, Цветанов се е срещнал с Талат Джафери.
Талат Джафери е председател на македонския парламент от април тази година. Той е член на Демократичния съюз за интеграция, конкурентна на ДПА партия, създадена от командирите на Освободителната народна армия от военния конфликт през 2001 г.
В периода 2013-2014 г. Талат Джафери беше министър на отбраната на Македония, а през 2001 г. беше командир в редиците на албанската Освободителна народна армия.
Прессъобщението на ГЕРБ за срещата на Цветанов с Арбен Джафери (а не с Талат Джафери) е публикувано и в официалната страница на партията.

Източник: ОфНюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...