Adsense-top

Симеонов изтрещя от ГЕРБ, срещал се е с Корнелия...

Вицепремиерът Валери Симеонов се е срещал с лидерката на опозицията Корнелия Нинова, научихме от 2 различни източника.
Това става във време, в което Симеонов се е превърнал в опозиция вътре в правителството, като почти всичко, което той предложи, се отхвърля, а ГЕРБ се договаря с други партии, за да си прокара своите си работи.
Вчера същото стана с концесиите на плажовете, които бяха върнати в министерството на туризма, т.е. ще се раздават еднолично от Бойко Борисов. Симеонов дори пусна списък коя мутра какво ще получи - Маджо, СИК и пр.
В същото време, отчаяните опити на вицепремиера да се пребори за втори лифт в Банко, търпят пълно крушение. Бойко се е уплашил от двайсетина зелени рекетьори, и проваля всичко, точко както го прави от 8 години.
Симеонов е бесен.
Не е изключено Корнелия да се окаже новият председател на ЕС в следващите 6 месеца. Не избори, а ново правителство.
БСП и Патриотите заедно имат 107 депутати. ГЕРБ има 94. Т.е. правителство на малцинството е възможно, ако Марешки и ДПС дадат "пас". Правителство на малцинството се гласува с обикновено мнозинство. Т.е. 107 на 94 е достатъчно.
ДПС нищо не им пречи да си останат в досегашната позиция на задкулисен партньор. А Марешки върви след победителите, защото на главата му висят няколко дела. Но дори хипотетично да остане при Бойко, то заедно, та и с един независим, имат 106 гласа. Т.е. отново минава правителство на малцинството, ако ДПС е "пас" - 107 на 106 гласа.
Единствената въпросителна е доколко Симеонов контролира целите Обединени патриоти. Волен очевидно е занулен, но Каракачанов има собствени позиции. Неговото мнение засега не е ясно.
Но съвсем ясно е, че на лидера на НФСБ му е дошло до гушата вече от ГЕРБ и Бойко Борисов...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...