Adsense-top

Няма пари за коледните добавки, изникнал извънреден харч около "санирането"...

Тази сутрин финансовият министър Владислав Горанов е изненадал неприятно премиера Бойко Борисов, че фискалният резерв е изпапан за сананиране и пари за коледни добавки за пенсионерите няма откъде да се вземат.
Бойко направо полудял и му казал, че ако до края на деня, не намери пари за добавките това ще означава да си подава оставката, а неговият шеф Пеевски да се изнася от държавата му.
Аз да не съм някой орангутан, че да се подигравате с мене, какво е това преврат ли ми правите с Пеевски, как така няма пари? - крещял Бойко в кабинета си.
Горанов бил много притеснен, понеже плащанията към фирмите, които санират са били наредени лично от Борисов да се извърпат още преди седмица, но не били отчетени от неговите подчинени и това довело до гафа със сметките.
Наш източник твърди, че Горанов е звънял на Пеевски, ако може бързо да закупи някое предприятие обявено за приватизация, ако не иска Бойко да ги изхвърли и двамата от държавата.
Пеевски му обяснил, че няма нужда да се шашка толкова, защото и Бойко пипа в кацата с меда и ще прежали така или иначе два милиона пенсионери и добавката им, и да не го занимава Владко с глупости, а да пита Бойко къде са милиардите на КТБ?
Ако и тогава още бучял за добавките, да му кажел, да не забравя Кой държи медиите в България и колко бързо може да обърне посокота на това откъде и за кого ще задуха вятъра в обществото.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2017/12/blog-post_58.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...