Adsense-top

КНСБ се продадоха на ГЕРБ - Няма да правят протести по време на Европредседателството

Меморандумът беше подписан вчера от министър Лиляна Павлова и от президента на КНСБ Пламен Димитров в централата на КНСБ. По думите на Павлова меморандумът ангажира страните съвместно да популяризират българското Председателство. Ще се използват различни форми на сътрудничество като осъществяване на проучвания, анализи и експертни разработки. Лиляна Павлова подчерта, че по време на Председателството имаме сложната задача да сме посредник балансьор, което е трудно при силни национални позиции. Тя призова при анализите КНСБ да търси единството на всички държави от ЕС, но и да се намерят подходящите партньори, с които съвместно да изразяваме националната ни позиция.
Така министърът на Европейското председателство и социалният министър Бисер Петков представиха пред 
Координационния съвет на КНСБ приоритетите в социалната област по време на българското председателство. Те посочиха, че една от най-важните теми е европейският социален стълб, който беше прокламиран в Гьотеборг. Той предвижда 20 ключови принципи и мерки в областта на трудовото законодателство и доходите, които трябва да станат част от законодателството на ЕС, респективно и на България. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров иска България да има национален план за прилагане на стълба.
Сред приоритетите в социалната област е работата по промяна на директивата за командированите работници. Бисер Петков посочи, че на предходното заседание на Съвета на министрите е постигнат тежък компромис между двете групи позиции по директивата, но положителното е, че специфичните въпроси, свързани с превозвачите, ще бъдат обект на транспортния пакет. Предстои обаче финализиране на работата по директивата. Лиляна Павлова посочи, че дебатът за бъдещето на Европа минава през социалния стълб и младите хора от гледна точка на умения, знания, промяна на образователни системи.

източник: m.novini.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...