Adsense-top

Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като търговия

 „Един мораториум с решение на Народното събрание е доста сериозно. Това е един по-сериозен акт, с който парламентът ще изрази своята воля и ще стимулира поредица от действия в здравеопазване". Това каза в "Денят започва" по БНТ Жельо Бойчев, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България" по повод предложението на левицата за нов мораториум върху лицензирането на нови частни болници.
Той допълни, че това е само една от стъпките, които предприема левицата. Освен това ще организира много сериозен дебат с експерти за това как трябва да изглежда здравеопазването в България.
„Когато готвихме нашите алтернативи, видяхме каква е ситуацията. Направихме разрез на всички проблеми, здравеопазване и образование са може би на първо място. Вижда се, че след като определени модели не дават нужен резултат, трябва да бъдат променени. Левицата имаше смелостта да каже "край", нужна е цялостна, радикална промяна. Това болницата да не са търговски дружества е една много малка стъпка. Тя е израз на желанието ни да не се гледа на здравеопазването като на търговия, на стока. Това е проблемът, който показваме", коментира Бойчев.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...