Adsense-top

Една народна гозбичка: филе от сьомга с червен хайвер за BG народ, който живее в охолство лукс и очаква чудни дарове от Добрият старец от Банкя

Българският народ живее в охолство и тъне в лукс. Ако не вярвате, пуснете си националните телевизии, които излъчват непрекъснато изявления на джуджетата на Дядо Коледа от Банкя. Едно през друго мъничетата ни убеждават колко сме добре, и колко много подаръци ни дава старецът с шейната – от Банкя. Благодарим, Дядо от Банкя! Нова телевизия обаче удари в земята just for laugh конкуренцията. Направо ги унизи. Онзи ден Вики Николаев подкани зрителите да се съсредоточат в най-новата рецепта за Никулден. На мига се появи готвач – MasterChef, ако сте забравили какво е готвач. Въпросният кулинарен експерт приготви една наистина народна гозбичка: филе от сьомга с червен хайвер. Няма майтап. И да объркате нещо: на всяка порция - по 80 гр червено хайверче.  
Та така, драги жители на държавата just for laugh. Не се редете за шарани, глави от толстолоб, скумрия, замразена през 1945 година или хек от подмяната на запасите на Шести американски флот. Купете си норвежка дива сьомга и руски червен хайвер, осветен от Волен Сидеров и си гледайте кефа. Поканете роднини и приятели и си изкарайте един незабравим Никулден. Пуснете си и телевизора, за да чуете какви още благини ви е осигурило правителството – по-приятни са за слушане дори от Йсиф Кобзон… Отворете си и бутилка френско шампанско за пълно щастие. Не изхвърляюте оаче туршията и киселото зеле, защото те ще трябват да посрещнем подобаващо вълната от туристи от Саудитска Арабия – нека опитат нещо българско. Между другото, да ви открехна Дядо от Банкя е уредил от 1 януари всеки ден полети Банкя – Рияд, Рияд – Банкя. Билетите ще са по 1000 долара в едната посока, но както казва Дядо от Банкя: Който яде сьомга с червен хайвер, няма да има проблем и с цените на билетите. И е прав. 
Сега да обясня за just for laugh. Така са кръстили комедиен фестивал в САЩ, който определя „Типанар на годината“ в ръзлични категории. През 2006 г., например, голямата награда отнесъл съдия Донълд Томпсън, който бил хванат да онанира с уред за издължаване на пениса по време на съдебно заседание. Арестували го и го осъдили, но споменът остава… Сред номинираните през годините са били президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад, вице-президентът на САЩ Дик Чейни, президентът Джорж Буш, певицата Бритни Спиърс, Парис Хилтън, принц Хари (облякъл се на някакъв карнавал с нацистка униформа, но нямал зад гърба си Краси Каракачанов та да го защити) и много други знаменитости и политици.
Не смятате ли, че Нова телевизия, която ни предложи такова меню за Никулден и управниците, които ни осигуряват доходи, за да си го поволим заслужават да грабнат наградата тази година? Би било напълно заслужено. Just for laugh – Само за смях.
Ако сте чули тия дни за някакви порои, наводнения, пострадали и евакуирани хора – не вярвайте. Всичко е под контрол, а държавата е стабилна. А бул. „Дондуков“ се превърна в р. „Дунав“, защото „Черните ангели“ са изровили паветата и по този начин са нарушили постигнатата симетрия от г-жа Фандъкова.
При управлението на Дядо Коледа от Банкя е така: Сьомга, червен хайвер и никакви природни бедствия! Ако слушкате, ще ви пуснат клипче с голата Снежанка.

Автор: Кръстинка Миткова

1 коментар:

Кажете си мнението...